Strul med bloggen

Publicerat: 13 december, 2011 i Uncategorized

Hade strul med bloggen igår, inläggen jag skrev försvann efter en stund. Mysko. Men nu tror jag att jag vet varför. Igår kväll var jag på förhandling om styrelseposter och andra förtroendeuppdrag i Jomala kommun, Jomala – Framtidskommunen – här är friheten lite större – som jag brukar säga. Igår blev jag också intervjuad av Fredrik Rosenqvist ifrån Ålandstidningen. Han började med att fråga mig fem snabba fakta frågor…Det gick väl inte så bra om jag skall vara ärlig. Frågorna han ställde var följande :

1. Vilka sitter i Ålandsbankens styrelse
2. Vilket företag vart årets företag 2010
3. Hur stor är Vikinglines brutto omsättning
4. Hur stor del av Ålands BNP står sjöfarten för
5. Kommer inte ihåg vilken den frågan det var…

Jag klarade av tre personer i Åab:s styrelse, jag visste vem som vann årets företag och jag svarade rätt på den sista frågan för jag tror jag fick tre poäng

Däremot så stör det mig att jag inte visste Vikings omsättning, eller att jag var så långt ifrån…svarade 300miljoner euro…amatör!

Får väl skylla på att jag var oförberedd och lite småstressad. Fast ärligt talat så har jag blivit jättedålig på att lägga just sådan vetskap på minnet särskilt efter att internet och googel uppfunnits.

Nu finns alla världens siffror och statistik bara några knapptryckningar iväg, det som däremot inte går att lära sig på internet är hur man skall använda den kunskapen i verkligheten. Det lär man sig bara genom att gå i HLU eller Hard Life Univerity som jag kallar det.

Såg att Fredrik skrev såhär på Twitter.

Hoppas jag inte gjort bort mig totalt, har en tedens att prata lite för mycket…
Godmorgon

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Man kan ju hoppas att han hade frågat förra näringsministern/näringsministrarna om samma sak. Kanske han gör det nu i efterhand, så förra näringsministern hinner förbereda sig:).

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Stephan writes:Fråga nr 4 är lika spännande som alltid. Om ÅSUB får bestämma (och det brukar dom) så räknas ju skärgårdstrafiken in i sjöfarten. Och alla anställda som bor i Finland och Sverige räknas in eftersom alla åländska kölar är med som Åländsk BNP i statistiken oberoende fast de skulle gå i engelska kanalen med fransk besättning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s