Förtidsrösta för tusan

Publicerat: 3 oktober, 2011 i Uncategorized

Nu är valet på gång på riktig och fram till den 11 oktober kan du förtidsrösta. Du kanske undrar hur det fungerar? Det är väldigt enkelt, du sticker bara till något av förtidsröstlokalerna, tar med dig din legitimation och röstar. Förslagsvis på nummer 69 :O)

Näpp, du behöver inte uppsöka ditt lokala förtidsröstställe, det är bara att slinka in var du vill på Åland. Här>> hittar du info om platser och tider. Kom ihåg att det är mycket som händer den 16 oktober och att du kanske inte är hemma eller har passligt att rösta då. Utnyttja då din rätt att förtidsrösta. Bara för att nämna några grejer som händer som du kanske är på så spelar Britney Spears och W.A.S.P i Stockholm och älgjakten pågår för fullt på Åland.

Är du ålänning med hembygdsrätt boende utanför Åland, du röstar genom att skicka in en blankett och rösta per brev.

Om Du utnyttjar möjligheten att förtidsrösta per brevröstning får Du beställa valhandlingar skriftligt från Din hemkommun t.o.m. tisdagen den 11 oktober (blanketten hittar du här>>). Ytterkuvertet med valhandlingar skall dock vara den kommunala centralnämnden tillhanda senast fredagen den 14 oktober kl 19.00.

Så förtids/brevrösta om du vet att du kanske är borta eller upptagen söndagen de 16 oktober.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s