SriLanka tankar

Publicerat: 17 februari, 2011 i Uncategorized

Vet inte riktigt vad jag skall säga om det här landet. Mer ordning och reda än i Indien men mycket är annorlunda. En lustig grej var när vi skulle igenom säkerhetskontrollen. Eva slängde bort alla vätskor över 100ml, slängde den nyinköpta vattenflaskan och ställde sig i kö. Strax efter henne ställde det sig en gubbe med en 5 liters dunk med något i. Eva kollades men gubben med 5 liters dunken gick rakt igenom, hehe. Uppenbarligen så bryr man sig inte om USA vätskeförbud här på flygplan 🙂

Sen lurar dom oss turister så mycket dom bara orkar och hinner. Allt är 10-20ggr dyrare om man är utlänning. Exempelvis, Inträde till Botaniska trädgården kostar 50rupies för en ortsbo, 1100rupies för oss andra, taxigubbarna försöker lura dig så mycket det går, etc.

En annan sak som hände idag var att tydligen så föddes Budda här idag för ett bra tag sedan, det i sin tur betyder att allt är stängt och ingen får dricka alkohol/öl. Ingen. Dessutom så måste Casinot som är öppet alla dagar dygnet runt hålla stängt. Bara att acceptera och finna sig i, men skulle någon sagt något om det igår skulle vi planerat dagen lite annorlunda. Vi hade faktiskt inte den blekaste aning om det. Men vi har haft en bra dag ändå. Legat vid poolen hela dagen och börjat vänja oss inför den kommande veckan på Maldiverna som börjar imorgon:O)

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag kommer också ifrån Sri lanka. Förstår din situation om hur folk lurar dig. men Du kan inte säga att de har lurat dig.Det är ju rättvis. Bara för att du kommer ifrån utomlands betyder att du har jobb och tjänar mer pengar, kommer hit som semester osv. visa lite respekt för de slitna stakarna. tänk lite? :/fatta vissa små barn försöker att gå till skolan och att det kostar att gå till skolan (termin kostnad)Vissa utbildning är sjukt dåliga och försöker samla pengar att få VISA/Duell ..försöker att studera utomlands.tänk de som jobbar te sorterare. Nae, bra pris för dig. tyvärr.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Hejsan, jag kommer från Sri lanka (: Jag vet också att dom lurar

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous2 writes:en av kärnorna i buddhismen är ärlighet, hehe, det märks ju av alla ärliga försäljare på gatan…

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  DonnyAnonymous writes:I Thailand va dom hemskt flexibla angående att sälja alkohol på Buddha dagen. Dom sålde inte öppet utan i kaffemuggar…..och efter 24 öppnade allt igen, för då va de ju en ny dag! 🙂

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Kalle F writes:Ni verkar ha det härligt där nere! Sköt om er nu och hälsa Eva!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s