Regeringen följer inte lagtingets beslut – Danaarv

Publicerat: 16 november, 2010 i Uncategorized

Det har funnits en princip som har gällt tills dags dato som säger att danaarv (alltså arv som inte har någon arvinge eller är testamenterat) skall tillfalla kommunen som personen som dog var skriven i. Så har det alltid varit, arvet tar svängen via landskapetsbudget men sen har det alltid gått till den berörda kommunen.

Förra året tog vi i lagtinget det här beslutet :

"Med hänvisning till moment 34.10.31 föreslås ett anslag om 1.035.060 euro för
överföring av danaarv till Jomala kommun i vilket bl.a. ingår fastigheterna Böjsas
RNr 2:3, Hinderskär I RNr 1:18 och Hinderskär RNr 10:11 i Gottby i Jomala
samt aktier, andelar och likvida medel."

Nu är det här årets snart slut och den här regeringen har tydligen inlett "förhandlingar" om att vissa markområden inte skall gå till Jomala utan vara i landskapets ägo? Varför tar vi beslut i lagtinget om regeringen inte genomför dom? Katastrof! Skärpning!

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hej Milla & Gurik,Klart jag förstår att dessa "gamla papper" måste tas omhand och att de kräver speciella utrymmen med kontrollerad temeratur/fuktighet. Jag anser dock att vårt landskapsarkiv bra kan vara ute på landet exempelvis VID Ribacka inte I!De absolut dyraste kvadratmetrarna vi har på Åland är just där arkivet är idag.I den renovering som regeringen vill göra (för 11 miljoner euro) inkluderar det att renovera och bygga om & till arkivet. Det tycker jag är dumt. Använd de kvadraten på ett bättre sätt och bygg nytt förvar någonstans ute på landet där byggkostnaderna/marken är billigare.Om jag är så skrämmande & ostabil som ni påstå så är det ju så fint i vår demokrati att ni inte behöver ha med mig att göra om ni inte vill. Lägg er röst på någon annan i höst, tycker ni ofta tvärt om som mig så är exempelvis Folke Sjölund en bra kandidat för er, han och jag tycker oftast helt olika.mvhFredrik Karlström

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:arg: hehe….SKRÄMMANDE DÅLIG INSIKT…Svara Anmäl18.11.2010 11:02DET ÄR JU FAKTISKT INTE BARA "SÅDÄR" ATT FLYTTA DESSA "GAMLA PAPPER" HUR SOM HELST …uppbevaringsytorna skall NÄMLIGEN ha speciell temperatur och fuktighet för att kunna bevaras optimalt för framtiden och det var just det som skedde då dessa utrymmen en gång planerades och uppfördes, MAN TOG HÄNSYN TILL DESSA KRITERIER. Det går nämligen inte att bara se på dessa värdefulla dokument på det sätt så som denne Karlström verkar göra. Skrämmande att en sådan person inte tar reda på mer om hur saker och ting hänger ihop innan han öppnar munnen…är det möjligen så på andra områden som han uttalar sig om … så bevare oss för den mannen.Milla

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Inte LR;s förtjänstSvara Anmäl17.11.2010 15:47Nyan kunde ge en eloge till Fredrik Karlström, och inte till landskapsregeringen, för auktionsidén.Han presenterade idén långt tidigare på sin blogg!V

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  att regering skall följa lagtingets beslut? Allmänheten, annars kan vi strunta i val och ge makten till den som tar den.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:I vems intresse ligger det?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s