Några korta reflektioner över budgeten

Publicerat: 31 oktober, 2010 i Uncategorized

Har ögnat igenom budgeten, den skall givetvis läsas från pärm till pärm men det har jag inte gjort ännu. Skall till Island imorgon och måste läsa på de handlingarna först. Däremot kommer här några korta tankar om det jag skummat igenom såhär långt, eller kort…

– En budget som är en kopia på förra årets med några undantag, de få strukturella förändringarna man började arbeta med har man dragit tillbaka Såsom, avbytarsystemet, investeringsstödet till jordbruket, guttorp. Försäljning av jomala gård etc. Allt blir kvar med lite mindre ramar.

-Det är en budget som känns mer som en formalitet som blivit tvungen att ta fram än som det starka politiska dokument det borde vara med vilket man utvecklar samhället med. Det är en budget som gör allt som man gjort tidigare utan några strukturella förändringar.

-Regeringen vill RENOVERA självstyrelsegården för 11 miljoner euro och fortsätta hyra utrymmen på stan för uppemot 500.000euro/år

-120.000 för att bygga om Skarven, vilken soppa!

-Trafikministern får 1miljon inblanko som hon skall utreda skärgårdstrafiken med, bla skall en utomstående konsult köpas in för att komma med förslag…
Återkommer med fler kommentarer och motioner inom kort

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:120.000€ för att bygga om skarven. Har de inte redan byggt om den tillräckligt? Varför gjorde man isf inte alla förändringar på samma gång, eller snarare varför beställde man inte en fullt funktionerande båt från första början. En gammal budget i ny förpackning. Var finns nytänkandet? Var finns planeringen? Var finns framförhållningen? Framförallt, var finns idéerna för framtiden?Frille, visa oss visionerna och en framtid som håller! 😉

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    ia writes:Angående dom tre sista punkterna, skulle vi inte spara nu? Har vi inte ekonomisk kris? Måste allt det där göras nästa år? Kan inte brandfarliga transporter ske Långnäs-Överö med de färjor som inte behöver byggas om och som redan kör dessa turer? Varför satsar man inte på ekonomisk körning för skärgårdstrafiken? 11 miljoner för renovering??? Att dom inte skäms! Vad sysslar dom där bestämmande nötterna med egentligen?Kick ass Frille, hejar på dej!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s