Några korta kommentarer på dagens rubriker i tidningarna

Publicerat: 9 september, 2010 i Uncategorized

1. Ålandstidningen väljer att återigen knappt nämna något om mitt inlägg i lagtinget igår. Jag var den enda som argumenterade emot en sänkning av 0,5 till 0,2 promille för att istället sätta resurserna på att få bort de grova rattfulla på våra vägar. Nyan däremot måste jag säga rapporterade sakligt och skrev ungefär som jag sa. Belyste debatten ifrån alla håll. Bra jobbat.

2. Runar Karlsson föreslog att de eventuella champagne intäkterna borde gå till att förbättra Östersjöns miljö, jo tjena Runar. Jag vet att du läser min blogg, det föreslog jag för några veckor sedan, den idéen har tillochmed Lampi använt som "Pressgranne" http://my.opera.com/steelfm/blog/pressgranne-o men idag slås det upp stort i bägge tidningar…

Kontentan av detta.

Tidningarna har en tendens att skriva mer om och lyfta fram vissa utvalda politiker och mindre om andra. De har de givetvis all rätt i att göra (Ålands radio däremot borde verkligen belysa frågorna ur alla synvinklar, talande är dock att de rapporterade ingenting om alkoholdebatten ogår…) Men just därför är bloggar och de sociala medierna väldigt viktiga, de är direkta och ocensurerade och ger väljaren/medborgaren möjlighet att bilda sig en egen uppfattning om vad för politiker de har.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Hasse writes:Behåll flaskorna, sälj innehållet!

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  HejhejNej absolut inte ett absolut krav. Utan som du skriver "används för att direkt eller indirekt skapa intäkter till Åland" Men finns det 70 flaskor är väl ett ganska bra alternativ att sälja en om året och skapa någon "hype" runt det? Skulle tro att vi placerat Åland på världskartan när flaskorna då är slut.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Hasse writes:Är det verkligen "ett absolut krav från de Obundna att champagnen säljs"? Ni menar väl "används för att direkt eller indirekt skapa intäkter till Åland"? Det verkar dumt att sälja den. Sälja gör man ju bara en gång, som bekant.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Märkväl att Runar förespråkade att champagnepengarna skulle gå till bönderna!

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Tommy writes:Thumbs up!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s