Nyans ledare – Önskeregeringen

Publicerat: 8 juni, 2010 i Uncategorized

Jag har sagt tidigare att jag nästan alltid tycker tvärtom jämfört med vad Nina Fellman brukar skriva i sina ledare. Måste dock säga att jag håller med henne idag :O) Läs ledaren här>> Jag vill också lyft på hatten att hon tar med mig i hennes "drömregering" det trodde jag inte hon skulle göra just med samma argument som ovan.
Ps. Skulle jag få förfrågan är det dock bara en ministerpost jag är intresserad av, nämligen den posten Eliasson har…

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Hej,Vilken enkel fråga :O)Kort svar utan inbördes ordning/prioritet:* Jobba på att få folk att flytta hit, vi borde minst vara 50.000 personer på ön. * Minska på bidrag till alla tänkbara & otänkbara olika konstiga projekt (syreverket, NIM etc). * Ändra närngspolitiken så att den gynnar företag att anställa, genom att exempelvis införa en "landskapssjukfrånvaroförsäkring" för de första nio dagarna för företag med färre än 10 anställda (om företag anställer mer så flyttar folk automatiskt hit)* jobba för mer landskapsgarantier/borgen än bidrag. alltså att personer kan få lån i några av bankerna på Åland för att starta sitt företag eller förverkliga sin idé, istället för direkta bidrag.* Jag skulle se hur man gör på andra ställen, anpassa det som är bra till åländska förhållanden och jobba för det. Har många förslag, ett föregångsland är Singapore!* Använda "deminimi" möjligheterna för att ge skattelättnader åt företag som skapar tillväxt och inflyttning * Besöka företag och skolor så ofta jag kan för att visa att jag finns för deras skull.Bara för att nämna något (under min korta vätskepaus i jobbet). Jag har hållit en hel del näringslivspolitiska anföranden i lagtinget de senaste åren, där kan man läsa mer vad jag tycker och tänker. Kolla i arkivet här på bloggen så hittar du flera stycken.mvhFrille.com

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Mathildas pappa writes:Du är överst på min lista som Näringsminister (av de 30 ;)Jag tror inte att du skulle du vara en "Fixarpolitiker" och därtill tror jag (liksom Lampi) att eran med Klassisk Fixarpolitik börja komma vägs ände. Eller?Vilka ramar, regler och strukturer, anser du, vore de viktigaste att åtgärda för att få fart på det Åländska Näringslivet på lång sikt?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s