Ser att det har kommenterats lite om mitt brev till Kulturfonden på Nyans hemsida

Publicerat: 29 april, 2010 i Uncategorized

Frilleradio – nej tack.

Om ett bidragslöst medieklimat innebär att producenterna fungerar som Steel FM, så tycker jag att vi ska ha kvar bidragen. Steel FM kan producera mycket radio för liten peng för att ambitionen är låg, med liten eller ingen produktion av kvalitativt eget innehåll. Billig amerikansk musik, ingen egen nyhetsproduktion och så vidare är nyckelorden.
Nej tack.

Kristian

Ha,ha

Obundna utan bidrag ha,ha,ha……se utökade hemvårdsstöd, pengar till hoppgropar, fixarmalte m.m är obundnas bidragspolitik i ett nötskal.

Rebus

Sosse

Kristian behöver varken lyssna på eller betala för Steelfm så varför han orkar bry sig är ju på gränsen till oförståeligt. Påståendet om att egen produktion eller hög ambition skulle vara garanter för kvalitativt innehåll är det bara att se på Åland24 eller lyssna på Radio Åland för att förstå orimligheten i.

Propaganda

Sv: Sosse

Jag orkar bry mig för att Frille bedriver en kampanj mot all slags produktion som inte är reklamfinansierad. Just för att jag ska ha ett val så vill jag inte att Frilles villkor ska vara dom gällande.
Även om det självklart går att producera bra innehåll med låg budget så är Frilles produkter inte något som stöder den teorin.
Gemensamt för god journalistisk kvalitet är att produkten inte är 100% reklamfinansierad. Dagstidningarna producerar till stor del bra innehåll, men finansieras ju också av lösnummer och prenumerationer.
Eftersom en liknande modell är svår att hitta vad gäller radio så ser jag ingen annan utväg än public service-modellen eller en viss del bidrag.
Även om reklamradio i princip skulle kunna få tillräckligt stora resurser för större produktioner så är det omöjligt på denna lilla åländska marknaden. Alltså krävs en annan lösning.

Kristian

Kristian Sosse

Ålandsradio/tv får 2,5miljoner euro av skattebetalarna, Åland24 320.000 euro av kulturfonderna och 200.000 av landskapet. Klart man kan förstå att Frille anser det orättvist, särskilt när det finns sådana personer som Kristian.

Erika G

Sosse

I detta fall var väl ”kampanjen” riktad mot produktion finansierad med stöd vilken förstör för reklamfinansierad verksamhet.
Problemet med ditt val är ju att du förutsätter att någon annan ska betala för det. Jag är personligen inte intresserad av att t.ex. finansiera några lyxredaktörer på Ålands radio vars mätbara produktivitet består av två timmars radioprogram i veckan där säkert hälften är musik bara för att jag ska få äga en tv.
Ska yttermera någon finländsk fond med mer eller mindre politiska motiv finansiera ett regelrätt sabotage av den åländska kommersiella mediemarknaden med risken att den radio jag gillar att lyssna på försvinner då har det gått för långt.
God journalistisk kvalitet finns inte på Åland, vare sig i dagstidningar eller public service radio.

Propaganda

Sosse, ja varför inte, kanske hellre miljöpartist

Ålands Radio fungerar dåligt, det håller jag med om. Men det ni vill är att istället för att reparera en verksamhet som har möjlighet att uppfylla högre journalistiska ambitioner, så ska vi helt gå över till en som har mycket sämre förutsättningar att göra det.
Ni ger uttryck för den allmänt rådande lägg ner-mentaliteten och är faktiskt rätt så egoistiska eftersom ni vill byta ut en mediaproduktion vars mandat är att vara bred med en mediaproduktion som bara utgör sig för att vara bred. De enda som blir nöjda är människorna som vill ha skval i bakgrunden och minsta möjliga motstånd. De som vill ha mer utmanande radio blir utan i ett reklamfinansierat radiolandskap.
Vi ska alltså ha torftig mediaproduktion för att ni vill offra allt vad ambitioner heter på marknadskapitalismens altare. Observera att jag inte framhåller Ålands Radio i nuvarande form som lösningen på alla problem, men en ny organisation med ÅR:s resurser och ett public service-mandat kan åstadkomma bra mycket mera än en myriad reklamkanaler.

För övrigt: skyll-dig-själv-mentaliteten som ni kör med fungerar säkert jättebra nu när ni är friska och det går bra. Vi kan återkomma och diskutera era politiska inklinationer när ni blir sjuka eller arbetslösa.

Kristian

Värre är..
Hej.

Jag håller med dig att det snedvrider konkurensen men en fond har väl rätt att ge sina pengar till vem de vill.
Men jag tyckte det var värre med lanskapsets stöd åt Bolaget P24 för en tid sedan. P24 jobbade med utveckling av en TV platform och grundade Åland24 tillsammans med Nya Åland.
Detta bolag fick stödet sen avecklades bolaget och pengarna gick till Åland24 istället. Åland24 slutade att använda sin egenutvecklade TV platform och de köpte in en Mediaserver från sverige istället.
Landskapsägda Ålands Radio och TV vill sända tv men de får inga pengar till det men Åland24 som är ett kommeriellt bolag får stöd att sända sina program, trots att stödet var till bolaget P24 och för utveckling av deras produkt.

Alltså kortfattat LR gav stöd åt ett bolag som ej existerar för en produkt som är nedlagd.

Läs om stödet här. http://www.tidningen.aland.net/article.con?id=20632&iPage=1

Sundsbo

Sosse

Det där sista var så patetiskt dåligt att jag väljer att tolka det som att argumenten tagit slut.

Det är för övrigt inte fråga om ”skyll-dig-själv-mentalitet” utan gör något själv istället för att bara gnälla mentalitet. Är du sjuk och arbetslös ser jag det som självklart att jag och alla andra som är i en lyckligare situation är med och solidariskt hjälper dig men gränsen är passerad om du vill att jag ska jobba extra för att ha råd att betala dina fritidsnöjen.

Propaganda

Karlströms politiska omognad

Vore jag i Fredrik Karlströms byxor skulle jag hålla
en ödmjukare, ja i själva verket en korrektare attityd
till stödfrågan. Det finns ju trots allt ett berättigande
av andra åsikter än Karlströms. Skulle säga att han i
denna fråga eller tilltag visar en stor politisk omognad.
Det är motsatsen som Åland är i ett skriande behov av.
Nu låter du som en missnöjespolitiker och det är både
skåpmat och dussinvara.

Opolitisk

Opolitisk åskådliggör infantil hybris

Vore jag i ”Opolitisk” kjol skulle jag försöka förstå och kommentera själva frågeställningen istället för att enbart hänge mig åt smutskastning ad hominem.

Vad som är en korrekt attityd till stödfrågan är en subjektiv tolkning och därför är även Karlströms åsikt berättigad. Det är således inte fråga om politisk omognad eller felaktiga åsikter bara för att de inte råkar sammanfalla med de du hyser.

Du i din tur låter som en bitter gammal kommunist, även det skåpmat och dussinvara.

Politisk

Frågan är?

Det vore väl okej om Åland 24 får sitt bidrag för att producera tv. Men då borde de inte konkurrera med andra bolag genom att också sälja reklam. Är det inte den problematiken Karlström försöker få fram?
Johan
bara en tanke Svara Anmäl 29.04.2010 13:11
eller så kunde väl kutlurfonden ge lika mycket bidrag till alla som är på marknaden och kräva att pengarna skall användas för att höja kvaliteten, då blir det ju rättvist och innehållet blir bättre och marknaden fungerar igen

tobbe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s