Jag är i båda tidningarna idag…kors i taket

Publicerat: 28 april, 2010 i Uncategorized

I ålandstidningen skriver Petter L. om Steel FM:s resultat och i Nyan skriver Nina S. om mitt brev till Kulturfonden. Gemensamt för bägge tidningarna är att de så sällan uppmärksammar vad vi gör så deras bilder till texten är fem respektive tre år gamla. Jag har dock två kommentarer :
1. Nina, jag tyckte du skrev en balanserad text även om det kanske vare ett känsligt ämne för er,
2. Petter, sa jag verkligen såhär? :

–Bra som personal som jobbar stenhårt och fler nöjda kunder, förklarar styrelseordförande Fredrik Karlström.

Här är bilden från Nyan :


Och här är bilden från Ålandstidningen :
Ps. Sanningen är att jag är betydligt tjockare idag.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:av vilken orsak är det hemligstämplat ? är det inte så att det skall finnas "synnerliga" skäl, och dom ska också redovisas. offentlighetsprincipen gäller vid alla former av stöd, förutom vissa socialbidrag. det lärde jag mig i min juridikexamen. så, se till att ta ut pappren, se vad dom har lurat i LS !!!

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Dom hänvisar till "företagshemligheter" Jag anser dock att vill man använda våra gemensamma pengar bör det tåla dagens ljus. Vill man ha det hemligt finns andra instrument, aktiekapital och lån från banker att tillgå. Ägarna bakom Åland24 har dessutom inte brist på pengar…. Men det är min åsikt det. Vill dock också säga att Åland24 absolut inte gjort något fel som sökt bidrag, det har dom sin fulla rätt att göra. Felet ligger i systemet att regeringen beviljar…

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Sundsbo writes:Hej.Jag håller med dig att det snedvrider konkurensen men en fond har väl rätt att ge sina pengar till vem de vill.Men jag tyckte det var värre med lanskapsets stöd åt Bolaget P24 för en tid sedan. P24 jobbade med utveckling av en TV platform och grundade Åland24 tillsammans med Nya Åland.Detta bolag fick stödet sen avecklades bolaget och pengarna gick till Åland24 istället. Åland24 slutade att använda sin egenutvecklade TV platform och de köpte in en Mediaserver från sverige istället.Landskapsägda Ålands Radio och TV vill sända tv men de får inga pengar till det men Åland24 som är ett kommeriellt bolag får stöd att sända sina program, trots att stödet var till bolaget P24 och för utveckling av deras produkt.Alltså kortfattat LR gav stöd åt ett bolag som ej existerar för en produkt som är nedlagd.Läs om stödet här. http://www.tidningen.aland.net/article.con?id=20632&iPage=1

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Hej Sundsbo, Absolut, de får ge sina pengar till vem dom vill, men ifall de inte tänkt tanken att det snedvrider konkurrensen så ville jag säga det åt dom. Vet många kulturarbetare som de nekar bidrag vars syfte de som stiftade fonderna en gång i tiden ville att skulle uppmuntras. Att landskapet delar ut våra gemensamma skattepengar till Åland24 (ungefär 70.000euro 2009) det tycker jag är helt fel. Jag begärde att få se vart pengarna skulle gå och hur de skulle användas men svaret jag fick från näringsavdelningen var att "Nej det får du inte, det är hemligstämplat"MvhFrille

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s