Intressant notis i Nyan

Publicerat: 19 april, 2010 i Uncategorized

Finns det något bättre eller sämre argument för egen beskattning när man läser det här.

Intressant är det iallafall.

Det visar åtminstone att det finns behov för diskussion med Helsingfors om att Ålänningarna skall få rätt att beskatta sig själva eller borde vi ha högre skatt än egentliga Finland för att vi inte skall behöva vara snyltare.

Inte vill vi vara en börda för finnarna eller vill vi?

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    tommy writes:Att vara en börda eller inte, "närande eller tärande" hette det i debatten i höstas. Då ansågs det tydligen förfärligt ifall vi skulle vara "närande" gentemot Finland vilket bl.a. ÅF "visste" att vi var.De flesta får nog lära sig hemifrån att man skall bidra och hjälpa till. Men när det kommer till samhällsdebatten så är det helt plötsligt tvärtom, Åland skall sno åt sig så mycket som möjligt och ge tillbaka så litet som möjligt, och ger vi – hujedamig – mer än vi får så skall vi genast dra oss ur och klara oss själva. Helt fel tycker jag, vi borde vara stolta för vad vi kan bidra med, så skulle man slippa skämmas när man läser artiklar som den du refererar till.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s