Mediabidrag del2

Publicerat: 12 april, 2010 i Uncategorized

Efter min sammanställning i helgen över bidragen till media på Åland har Stefan Norrgran, Stefan Rumander och Niklas Lampi hört av sig, uppenbarligen har jag fått lite om bakfoten :O)Ålandstidningen tog inte emot bidraget ifrån Kulturfonden på 7000 euro, se svaret från Niklas till Krister här :

Hej Krister!
Tack för ditt brev om stöd till dagstidningarnas kulturjournalistik. Vi har för vår del inte möjlighet att tacka ja till stödet, under nuvarande villkor. Som vi uppfattar stödet knyts det till krav som har med redaktionellt innehåll att göra. Vi menar att det är en fråga för redaktionen att avgöra och att villkorade stöd inte överensstämmer med tanken om redaktionell integritet. Jag tänker bland annat på meningar i ditt brev som att ”vissa målsättningar och krav som bör uppfyllas”, att ”kulturens andel av tidningens totala volym ökar” och att skribenterna ska vara ”företrädesvis verksamma i Finland”. Det gör att vi för vår del avstår från stödet under nuvarande villkor.
Bästa hälsningar
Niklas Lampi

Det var fel att säga att Nyan blivt beviljade ett stöd på 500.000 euro, det skall vara Åland24 som får de pengarna. Nyan är heller inte majoritets ägare utan största ägare av Åland24….

Kontentan av mitt inlägg var ändå att visa att det finns ett mediabolag på Åland som bedriver sin verksamhet utan att skattebetalarna är med och betalar. Snarare tvärtom, Steel FM har betalat 26% skatt på vår vinst alla år sedan vi startade (sammanlagt över 100.000euro till den gemensamma kassan) pengar som sen landskapet och staten har fördelat till bla dessa andra bolag.

Det var bara det jag ville ha sagt, vi kämpar vidare :O)
Soliga hälsningar ifrån Oslo.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Owe writes:Hoppas du har det trevligt i Norge! Är det inte dags att se över övriga fördelningar av landskapsbidrag? Centern tjatar mycket om bidrag till jordbrukare! Dels tar de emot inkomstbidrag, är de statliga eller lägger landskapet våra skattepengar på detta? Jordbrukare är dessutom de enda företagare mig veterligt som kan beställa in avbytare när de vill ha semester, det skulle vara ett lyft för mig som företagare om jag hade den förmånen….. Betalas detta med skattemedel? Turistföretagarna, bidrag till uthyrningsstugor, turbåtar som aldrig används till redovisat syfte…… Listan kan göras lång! Det skulle vara intressant för oss skattebetalare att veta vart pengarna går och vad syftet är med bidragen!

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  HejBåda två läser uppenbarligen den här bloggen så dom har säkert läs den, däremot så har inte Stefan så mycket att säga till om vad Nyan rapporterar, så där skäller du vid fel träd :O)De flesta politiker anser att media skriver för lite om en själv och mycket mer om andra men jag har faktiskt slutat bry mig om att de inte skriver så mycket om mig,vad jag säger och gör i lagtinget. Det finns andra sätt att nå ut med det, bloggen är ett verktyg, insändare ett annat. Mvh Frilleps. fortfarande i Norge

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Hej Fredrik, jag har en fråga som du bör fråga både Niklas och Stefan – varför lyckas ni "nästan" alltid undvika att ta upp det jag säger eller gör i lagtinget, du kan samtidigt passa på att fråga Niklas Lampi vad din kollega Danne betalar för all gratis marknadsföring han får av tidningen Åland, man kan nästan tro att han är ensam i partiet, i och för sig lyckas de väl nämna Gunnmari ibland, men de är duktiga på att alltid ta med Danne när det gäller OB.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s