Gratis dataprogram ger stora besparingar

Publicerat: 24 februari, 2010 i Uncategorized

Läser jag på Ålandsradios hemsida http://www.radiotv.ax/news.con?iPage=3&iArticle=30283.
Det föreslog jag i en motion 2006 att landskapet skulle titta på.
http://dokument.lagtinget.aland.fi/sok/arende.php?arende=FM%A437/2006-2007

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Med Toms argumentation så borde man förutom att låta bli och titta på OpenOffice kanske köpa söktjänster istället för att använda Googles sökmotor, skippa linux och konstatera att Microsoft är det enda rätta :O)Givetvis finns det nackdelar men freeware program men det finns många fördelar också.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Donny:de ha jag föreslagit i budgeten i staden i flera år tid, alltid blivit nedröstad. det verkar dumt att spara lite pengar. Det finns flera kommuner i sverige som kör open office, och sparar pengar. så visst går det…om man vill!!

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Tom writes:När jag jobbade inom IT så gjordes vissa utredningar kring detta och då kunde man inte spar något direkt.Att köra freeware på stora organisationer innebär att IT avdelningen behöver förstärkas med manskap då kompabilitets problemen kommer med sina egna och andras inskickade filer då filformaten är kompatibla bara till viss del.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s