Läser om ÅAB:s resultat

Publicerat: 22 februari, 2010 i Uncategorized

Grattis Ålandsbanken till bra resultat, eftersom jag inte läst så mycket ekonomi fattar jag dock inte allt i deras rapport, exempelvis :
"Intäktsföring av negativ goodwill från köpet av Ålandsbanken Sverige AB förbättrade resultatet med 23,1"
Men troligtvis är det bra…

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Hasse writes:Som jag läser resultatet så:-Är den verkliga vinsten 7,4 miljoner (30,5 – 23,1)-Har ÅAB Sverige gått 8 miljoner back.-Utan den svenska verksamheten skulle resultatet alltså varit ca 15 miljoner (30,5 – 23,1 + 8)

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Tjena Petri, Tack för det! Jo, det kommer säkert att ta ett tag att få Kaupting köpet att börja generera vinst, särskilt med tanke på, som jag tycker, hur gammalt & trögt det svenska banksystemet är.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Petri Carlsson writes:Tjena Fredrik!I det här fallet är det så att det verkliga värdet för nettotillgångarna som ÅAB förvärvade överstiger köpeskillingen. Skillnaden i värde tas upp som skuld med benämningen negativ goodwill i balansräkningen samt som intäkt i resultaträkningen. Alltså påverkas resultatet positivt medan skuldsidan ökar. Detta är i enlighet med internationella redovisningsregler (IFRS) som gäller för publika aktiebolag (Abp) som ÅAB.Jag är inte lika lyrisk som du till resultatet. En tuff utmaning verkar vänta om man skall lyckas vända den kostnadstunga svenska verksamheten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s