Vill egentligen inte säga det här men kom igen ÅTC, flygande tefat….

Publicerat: 11 februari, 2010 i Uncategorized


Jag lyfter på hatten för Kasimir Antbrams som lyckats få hjälp av ÅTC att satsa vidare på sin dröm och sin idé men kom igen, ÅTC. NASA håller på utforskar detta och deras resurser är för små…
Jag hoppas verkligen att jag har fel men det känns som om att alla ideér som kommer upp kanske man inte bör satsas skattemedel på. Men jag är förmodligen en av de i Finland som Kasimir säger i intervjun är "alltför likriktad och konservativ". Hoppas jag har fel.

Citat ifrån Ålandstidningen:
"Vad är det nya i din innovation?
–Det är en hel del. Bland annat handlar det om hur man sätter in datorer och elektronik i farkosten. Branschen är på väg åt det hållet, men jag har vågat gå ett steg längre. Sedan har jag också en intressant lösning på motorsidan."
"Hur ska farkosten drivas?
–Jag har kommit fram till att det är jetmotorer som gäller. Dels finns de normala jetmotorerna, men de är ganska dyra och kräver ett omfattande och kostsamt underhåll. Etablerade tillverkare håller dock på att utveckla andra lösningar som kan göra att priset på motorerna sjunker rejält. "

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Petra writes:Jag trodde det var ett aprilskämt jag, innan jag insåg att det bara är februari ännu…

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Jo, han har nog en bra bit till innan han är i luften och hittar investerare… särskilt om hoppet står till Sverige som enligt honom bygger flygplan…Men vi får önska honom lycka till//Frille

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Du har rätt. Svaren som ges i tidningen låter inte alltför övertygande. Typ "jo jag vet nog hur det borde fungera, men för att få det att fungera måste de etablerade tillverkarna uppfinna lite nya grejer först"

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s