SteelFm frukost

Publicerat: 11 februari, 2009 i Uncategorized

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Tjena Amos, lite mer info för dig och den som är intresserad.Amos Valentin Anderson, Född 3 september 1878 i Kimito, död 2 april 1961 i Dragsfjärd, Finländsk tidningsmagnat, bergsråd och riksdagsman (SFP).Till utbildningen var han merkonom, men från enkla förhållanden i ett jordbrukarhem arbetade han sig upp till en av de mest inflytelserika industriledarna i Finland under tidigare halvan av 1900-talet.Anderson var verksam i styrelserna för flertal banker och försäkringsbolag, men utförde sin främsta gärning som tidningsman, framför allt som chefredaktör för Hufvudstadsbladet 1922-1945 och som konstmecenat. Han tilldelades också en hedersdoktorstitel av Åbo Akademi 1948; PhD h. c.Hans eftermäle omfattar främst hans konstsamling som förvaltas av Amos Andersons Konstmuseum och hans lantställe, Söderlångviks gård, som är öppna för allmänheten. AA efterlämnade inga arvingar, utan testamenterade sin förmögenhet till Föreningen Konstsamfundet, som alltså äger hans affärsimperium med fastigheter, förlag och museum.Han startade alltså inte sitt imperium med att grunda Föreningen konstsamfundet utan testamenterade allt dit, han var en riktigt entreprenör som skapade sitt imperium från två tomma händer. Jag tror ärligt talat att han inte gillar sättet hans arv motarbetar entreprenörer inom samma bransch idag. Men det är vad jag tror det.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Amos writes:Amos Anderson grundade år 1940 Föreningen Konstsamfundet, som han senare i sitt testamente utsåg till sin universalarvinge. Konstsamfundets huvudsakliga uppgift är att stöda och främja finlandssvensk kultur såsom musik, litteratur, publicistik, bildkonst och teater. Konstsamfundet understöder också yrkesutbildning och spridning av information på svenska.

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej Tur eNäpp det har vi inte, vi försöker bedriva en verksamhet på marknadens villkor, jag tror på det! Det förutsätter att man är kostnadseffektiv och gör saker som man tror på och jobbar hårt efter det. Alternativet är att man få bidrag och inte behöver sälja sina produkter till ett marknadspris vilket snedvrider konkurrensen. Inget olagligt i det men moraliskt tycker jag det är fel. De gubbarna som skapadde fonderna en gång i tiden gjorde det med hårt arbetet och jag tror de vrider sig i sina gravar när avkastningen av deras förtjänta pengar används till att konkurrera med nutidens entreprenörer. Men det är min åsikt.Hyr man film får man se den, man betalar för den, laddar man ner den från piratebay får man också se den men inte är det rätt mot de som skapat den….eller+

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  tur e writes:Ha ni söki då ? Om man inga söker stöd, får man inga stöd. Hyr man ingen film, får man inga se den………..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s