Plenum på Åland

Publicerat: 2 juni, 2008 i Uncategorized


Sitter på plenum i Ålands lagting och nu har vi eller om jag skall vara ärlig dom andra diskuterat landskapsregeringens meddelande om jämställdhet i nästan tre timmar. Jag skulle kunna acceptera att man diskuterar meddelandet en gång men det har vi gjort i flera timmar redan för en dryg månad sedan och efter den diskussionen skickade majoriteten meddelandet till lagutskottet för vidare behandling. De i sin tur ville höra synpunkterna ifrån Kultur, social & näringsutskottet. Skulle uppskatta att utskotten suttit ca 5 timmar i medeltal per utskott med ärendet och det är 5 personer plus sekreterare i utskottet vilket betyder 6x5x4=120timmar inte medräknat alla höranden, räknar vi med att en timme kostar ungefär 30 euro plus moms betyder det att meddelandet (alltså ett informationsärende) kostat skattebetalarna ungefär (i lagtingssalen)6hx37persx36euro=7776euro plus utskottets timmar 120×36=4320euro totalt 12096 euro. Skulle det varit en lagframställning hade det väl varit ok men det var ett informationsärende ifrån landskapsregeringen. Jag anser att meddelanden ifrån landskapsregeringen inte skall behandlas i utskott, det är slöseri med resurser. Men om man skall vara ärlig så är det just sådana här ärenden som vi behandlar mest i Ålands lagting, alltså ärenden som inte leder någon vart utan är ett sätt för åländska politiker att profilera sig i frågor dom tycker att är viktiga….
Skulle vilja att vi debatterade hur vi skulle skapa mer tillväxt, flera nya arbetsplatser, skattesänkningar, nya affärsmöjligheter etc men icke….
Välkommen till Ålands Lagting!

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Tack för det, licensen är ett riktigt otyg, har argumenterat emot den nu i 10 år men fortsättningsvis så vågar inte majoriteten av politikerna gå emot radion. Jag tror dock att det inte är långt borta nu ifrån att något kommer att hända, LR har utlovat ett mediepoiltisktprogram inom kort. Jag har stora förhoppningar om det, tyvärr så har jag blivit besviken förr.mvhFrille

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:

  "Skulle vilja att vi debatterade hur vi skulle skapa mer tillväxt, flera nya arbetsplatser, skattesänkningar, nya affärsmöjligheter etc"PRECIS DET SOM BEHÖVS!Och sen en diskussion om Ålands radio och vad dom riktigt håller på med, när det finns privata aktörer på marknaden som du som håller på med radio och nyan som håller på med TV och ändå ska dom bara fortsätta att utvidga verksamheten, tamefan att man kan bli sur!!Bra att du är i lagtinget för det behövs nog entreprenörer där!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s