Nu har lagtinget sagt sitt

Publicerat: 19 december, 2007 i Uncategorized

Underliga är regeringensledamöternas vägar. Libberalerna föreslåg att pengarna till golfbanan skall strykas men röstar inte för det utan för min motion om att projektet skall fortsätta och istället för 100% byggnation i skattebetalarnas regi ge 30% i bidrag till den som vill driva projektet vidare. Jag är ledsen för Torbjörn Eliassons skull som jobbat hårt under många år för det projektet, jag hoppas att efter all ilska, frustration och hopplöshet att näringslivet och golfklubben hittar ork att fortsätta projektet utan politikernas medverkan.

Med privata krafter och privat kapital går det att genomföra det man tror på. Det finns nu 1,5 miljoner euro i potten för det bolag som tror på Golfens framtid, det finns också en stark vilja från politikerna att stödja projektet och jag anser att politikernas uppgift är att medverka både ekonomiskt och mark-mässigt, men inte bekosta bygget av banan till 100%.

Golfbanan kan ännu bli en stor succé bara man inte blandar in för mycket politik/politiker i det. Jag anser att centern är den största orsaken till detta projekts fördröjning eftersom de givit löften om att samhället skall bekosta banan och det givetvis har betytt att näringslivet inte gör någonting åt investeringen. Nu kanske dom gör det, jag hoppas att en provteckning utförs i NYA GOLF AB för att se om det går att få pengar av det privata näringslivet. Jag är villig att satsa pengar i projektet, kanske flera än mig nu förutsatt att chansen ges. Skall man få något gjort skall man göra det själv, visa nu Åländska näringslivet att ni är handlingskraftiga, använd chipspengarna till att göra någon nytta på Åland, jag är med är ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s