Ska Åland satsa på turism?

Publicerat: 15 augusti, 2007 i Uncategorized

Ibland undrar jag om Åland verkligen skall satsa så mycket på turism som vi gör, för om vi är ärliga så har vi inte riktigt förutsättningarna. Vädret är ganska dåligt jämfört med Spanien, vattnet är inte så rent som i Thailand, butikerna orkar/vill inte ha öppet på kvällar/helger såsom i nästan hela resten av världen, utbudet av saker att göra är inte så stort som i vilken större stad som helst, vissa restauranger orkar inte ge service som kunden förtjänar, mat/konsumtionsvaror är inte värst billiga för en turist som kommer hit…etc…etc…
en flygbiljett med Ryanair kostar inte mycket för en svensk/finsk person som vill på semester och de länderna dit Ryan-flyger har lite bättre förutsättningar än oss, om vi är riktigt ärliga. Det känns som att vi ibland "lurar" hit turister med billiga båtpriser men sen när dom är här tar vi alla pengar av dom och erbjuder väldigt lite förutom en fin skärgård, men den kommer ju de flesta inte ut i, gör dom det kan dom bli hotade med gevär av en lokal ortsbo ifall dom försöker ta upp en fisk i en hyrd båt…(turistförbundet kostade runt 1,6miljoner euro om jag minns rätt, måste dock kolla upp det)
"såg den här bilden i Ålandstidningen ikväll och började fundera"

Däremot är Åland ett av världens bästa ställen att leva och bo på, vi borde arbeta för och satsa på att flera skulle uppmärksamma det, här är kriminaliteten relativt låg, fastighetsskatterna obefintliga, bilköer existerar inte, naturen är fantastisk året runt för fiske/jakt/ströva omkring. Samhället är litet och effektivt, du kan kontakta ministern om något är fel, du kan kontakta VD:n på det företaget som inte uppfyller dina krav eller om du behöver hjälp efter kontorstid, etc, etc

Kanske åland skulle marknadsföras som turistort under 5 veckor efter midsommar där vi har Rockoff/pafopen/diggiloo/alandiaJazz etc… där butikerna alla kunde "orka" ha öppet till 22 men därutöver så kanske Åland skulle marknadsföras som ett paradis att bo på, vad tycker du…? Bara en fundering…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s