Såg ett inlägg på steelfm:s gästbok

Publicerat: 22 september, 2006 i Uncategorized

Halloj,

Ikväll är det open by night och en lyssnare skickade in följande på steelfm:s hemsida :

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Från: MollyMus (Molly@mus.ax)
Datum: 22.9.2006
Rubrik: Vilket skämt med bilfri dag!

Har någon överhuvudtaget reflekterat över hur vi bosatta utanför Mariehamn ska kunna fullfölja? Vill jag se Open By Night och går till bussen, en promenad på flera kilometer, kan jag inte räkna med att komma hem igen ikväll. Sista bussen från stan går innan kvällsöppet ens hinner börja! (Stanna i stan en vanligt dag och kika på bio kan vi bara glömma, om inte bilen är med.) Dessutom är det inget vidare att promenera flera kilometer med väskor och kassar. Ta bilen till bussen är heller ingen idé, är det bilfritt så är det, och hem kommer jag ju trots allt inte! Skulle gärna delta men i annan form. Tack.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jag håller med, bilfri dag, inget för mig.
Bilfri dag är politisk propaganda från stans majoritets partier. Den personliga friheten är väldigt viktig för mig. Väljer jag att köra bil skall jag ha rätt att göra det, jag har varit med och bekostat vägarna genom all den skatt jag betalat, jag betalar väldigt mycket skatt på bränslet jag kör bilen på.
Som tur är så är det inte förbjudet att ta bilen till stan, skulle politikerna i stan gjort det skulle jag protesterat högljutt, nu förstod jag att det bara är Toggatan och Norragatan som är avstängda och det kan jag köpa, men kom inte och förbjud mig att köra bil!

Sitter just nu på lagtinget, vill du att jag skall ta upp någon fråga så hör av dig till mig, har en hel del möjligheter att lägga in förslag och påverka inifrån!

Trevlig helg

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Tack för det inlägget, önskar jag hade skrivit det själv. Fullständigt lysande, det är precis det där som borde göras om man vill förändra miljön till det bättre. Hot och straff funkar inte, ge "morrötter" istället.Trevlig helg

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Hej!Jag tillhör dom som har låååångt till närmaste busshållsplats, dryga 5km en väg. Trots det använder jag mig av bussen ibland, mest pga att sambon jobbar i stan och jag kan "lifta" ena vägen.Att höra att vi ska tänka på miljön och använda kollektivtrafiken mera känns som ett hån, hur många stadsbor skulle ställa upp på dom villkoren som faktiskt gäller runt om på ön? Hur många vill gå långa vägar före och efter jobbet, i jobbkläder? Hur många kan sköta ett skiftesjobb med dom turlistor som finns idag? Och framför allt, vem vill betala priset? Det känns inte som om det är billigare, eller bättre, med buss, tyvärr.Hellre skulle jag se att skatterna på nya bilar gör det möjligt för oss att byta in våra "rishögar" mot moderna miljövänligare vrålåk :)En bil som går att köra på både etanol och el kanske skulle vara något? Eller kanske man kunde börja köra på spannmål? Sprit gjord på potatis? Något som kan odlas och förädlas här på ön vore väl något att satsa på?Lycka till iaf. Hoppas att "bilfri dag" genomförs/omtalas på annat sätt ett nytt år.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s