Lite om resan till Stockholm

Publicerat: 8 mars, 2013 i Uncategorized

Jag deltog den 5 mars i den nordiska konferensen ”What will the Nordic business environment look like in the future?” i Stockholm på inbjudan av Sveriges näringsminister Annie Lööf.

Tillsammans med näringsministrarna Annie Lööf, Sverige och Trond Giske, Norge samt representanter från Fortum, Google och Dalberg Group var jag med i en panel för att diskuterades hur Norden som region kan attrahera framtidens framgångsrika entreprenörer och företag.

Det finns många fördelar med de nordiska länderna som etableringsorter för företag, med stabilt samhällsklimat och utbyggda välfärdssektorer som delvis kompenserar för högt kostnadsläge och höga skatter. De stora företag som representerades i debatten pekade ändå på att de verkligen är ”nordiska företag” till skillnad från länderna som ofta är snabba att peka ut de nationella gränserna. I en internationell konkurrens är det bättre om de nordiska företagen har hela Norden som hemmamarknad än de enskilda länderna.

Var sen till Googel på frukost den 6 mars och träffade David Mothander, en intressant morgon som jag hoppas kommer leda till ett gott samarbete där Åland kan bli en aktiv spelare på den digitala himlen. Återkommer med mer information om detta längre fram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s