Näringslivsdebatt idag

Publicerat: 6 oktober, 2011 i Uncategorized

Var en av deltagarna på Ålands Näringslivs debatt på Indigo idag. Bra uppslutning mycket människor och en del diskussion. I mycket var alla överens men jag försökte visa på att det finns lite skillnader på partierna. Det är något som jag tycker är en uppgift hos deltagarna när det ordnas debatter, att visa på skillnader. Är alla överens och tycker lika blir det som skönhetstävlingen i byn.
Det blir ingen som vinner.

Hur det gick? Ganska bra tror jag även om jag "råddade" lite på vissa grejer , hoppas publiken tyckte det var värt att komma iallafall.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:tack för svaret

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Stämmer det att en röst på dig kan gå till Anders Eriksson i Ålands framtid.

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej.Samarbete i Jomala är bra mellan alla partier. Vi har dock haft ett väldigt nära samarbete med Moderaterna de senaste fyra åren och vi har fungerat väldigt bra ihop. Till det här valet frågade Ålands Framtid om de kunde få komma med i ett tekniskt valsamarbete med Obunden samling & Moderaterna, vi sa ok till det. Vi är tre skilda partier men i praktiken så tar vi hand om de röster som annars skulle "falla" mellan stolarna.Det betyder i praktiken att exempelvis om Obundna får 2,4 mandat, moderaterna 2,3 och Ålands framtid 1,3 mandat så kan vi räkna oss tillgodo de röster som annars bara skulle gett oss fem mandat, i det här exemplet får vi sex och i detta exempel så går det sista mandatet till Obs. Så svaret på din fråga är nej, en röst på mig går till Obs och mig, men det tekniska valsamarbete kan innebära att vi får ett mandat till i fullmäktige. Obs kan inte förlora på ett tekniskt valsamarbete utan bara vinna.Hängde du med?trevlig kväll//Fredrik

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Väljare i Jomala writes:Hur fungerar samarbetet mellan partierna i Jomala? Vilka partier brukar du "samarbeta" med?

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Som tur är bor jag i Jomala, framtidskommunen 🙂

  Gilla

 6. nilsmanelius skriver:

  Det kunde kanske vara en fördel att lagtingsledamot Karlström även tog en titt i Mariehamnsgruppens valprogram innan han deltar i debatter så behöver han inte rådda på grejer..:irked:

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s