Alandica…

Publicerat: 29 september, 2011 i Uncategorized

Just kommit hem ifrån ett OBS-möte på Alandica. Du kanske undrar varför vi höll det mötet där? Såhär i efterhand så undrar jag det med, men alla rum i lagtinget var bokade och vi tänkte det kunde vara intressant och se hur det fungerar i KK-huset. Vet du vad det kostar att hyra ett rum i några timmar? Jo, 300euro.

300EURO!!!

Ett hus som vi skattebetalare har bekostat, ett hus som först skulle kosta ca 12 miljoner, ett hus som sen centern absolut ville bygga, citat av Runar Karlsson "men inte för en cent över 15miljoner" ett hus som sen slutnotan vart på 17,5miljoner…euro.

Behöver jag säga att jag inte ansåg att skattebetalarna skulle stå för hela slanten? Behöver jag säga att jag ansåg det fel att koppla försäljningen av Arken till driften av KK-huset? Nu har jag sagt det igen men hur som, nu står huset där men att det skall kosta 300euro för ett enkelt konferansrum i två timmar….det är inte klokt. Särskilt inte när jag fick höra efteråt att samma storlek på rum kostar 20euro på flygfältet…

Nästa gång åker vi dit!

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  RoffeG writes:Jag håller med dig Frille. Dock bör du lägga till kostnaden för marken + det låga proset vid försäljningen av Arkipelagfastigheten + det som fanns i kassan, för att komma till det verkliga priset landskapet betalade. Då är man uppe en bit över 20 miljoner. Den hyran landskapet får in per år för, Alandica, är ca 40 000 euro år. Men kabeln till Finland skall tas direkt av oss elabonnenter. Ingen rim och reson!

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Simon.ax writes:Det är helt sanslöst. Alandica är inget kulturhus, det är ett problemhus.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Uffe writes:Det är billigare i Pettas gula sal!

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:är det inte så att man blandar äpplen och päron nu…. alandica är byggt med skattemedel men drivs av ett driftsbolag. kommersiella bolag bedriver inte välgörehet eller sponsring av politiska partier. eller hur??eller var det så att man inte får tjäna pengar på det man gör?

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Jessy H writes:Ja det är fantastiskt. Hade en ingående diskussion idag på nätet om vad jag anser om skattefinansierade halvmesyrer och kan lova att denna byggnad nämndes av i princip alla i den diskussionen som praktexemplaret.

  Gilla

 6. nilsmanelius skriver:

  Milda makaroner! Ett litet konferensrum i 2 timmar. Inte att undra på att huset står tomt. Nåja det var första gången som undertecknad besökte det och visst är det fint inne. Men någonting har nog gått duktigt fel. 😮

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s