Lämnat in några motioner idag

Publicerat: 14 mars, 2011 i Uncategorized

Kanske inte några kioskvältare direkt, men såhär ser dom ut.

Vapenamnesti>>
e-recept>>
Hembygdsrättsceremoni>>
Internet bokningssystem till bilbesiktningen>>

Har lämnat in totalt 29 hemställningsmotioner de senaste åren, alla finns på lagtingets hemsida. Du hittar dom här>>

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Det kostar oss ca 100.000euro/år att spela den musiken vi gör.Fortsätt lyssna på Ålands Radio du. Ingen tvingar dig lyssna på oss och det finaste av allt är att ingen tvingar dig betala något för att vi finns heller. Till skillnad från alla andra medier på Åland som bedriver sin verksamhet med hjälp av skattemedel.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det måste vara väldigt kostsamt att nöta samma musik varenda natt från en bandare! Micke 9-15 är åxå rätt tröttsamt att höra på… Tur är att RÅ kommer med med lite mera blandat iaf emellanåt.Jag tycker dock att stationerna inte konkurrerar med varann, inte på nåt sätt. Målgrupperna är helt olika.Däremot håller jag med dig om att ni inte konkurrerar på samma villkor. Och det är ju fel.Lika fel som att TV licensen betalar RÅ:s verksamhet.

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Motorfordonsbyrån tar ut avgifter för sin tjänster och det är lagstadgat att bilen måste besiktas, då borde dom ha öppet när kunden har passligt. Givetvis bör intäkterna bekosta den dyrare öppethållningstiden. Skulle jag ha en verksamhet som tvingar alla ålänningar en gång i året komma in i min butik och betala för en tjänst skulle jag ha öppet när kunderna har passligt. Skulle gärna ha öppet på kvällar och helger även nu men tyvärr räcker inte intäkterna för det. Däremot sänder SteelFM / SoftFM / Mix Megapol dygnet runt alla årets dagar, tillskillnad från Ålandsradio som håller tyst/stängt halva dygnet…

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Fredrik, varför har du inte öppet på helger och kvällar… det borde väl inte kosta extra?

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Även om jag är borgerlig så in i grunden anser jag det finns vissa monopol som staten/landskapet har som fungerar bra. Exempelvis tycker jag Alko gör ett bra jobb, bra öppettider, bra sortiment, alla kunder blir lika lurade att betala alldeles för mycket för varan mot vad den kostar men jag tycker det är ett bra system(bolag).När det kommer till bilbesiktningen anser jag också att den kan privatiseras men att den även kan fungera och skötas av landskapet eftersom det är en myndighetsfunktion de utövar. Däremot anser jag att de borde föregå med gott exempel, vara på vågens framkant ungefär såsom Alko är. Varför har inte besiktningen öppet på kvällar, helger varför bemöter dom inte alla kunder på ett proffsigt sätt, varför inför de inte e-bokning etc. Det går att göra många förbättringar/effektiviseringar på motorfordonsbyrån och det är det vi borde göra förrän vi privatiserar. Mina förslag skulle inte behöva kosta någonting extra.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag tror att om det skulle privatieras skulle någon börja med detta. Sen tjänar dessa personer massor med pengar, precis som i Finland. I Finland fortsätter dessa företagare dra in massor med pengar, för att tillstånd till delas ut mycket sparsamt => ingen konkurrens. Om vi hade en liberalare linje på åland att ge ut tillstånd, tror jag nog att det skulle bli konkurrens, för att sedan priserna skulle gå ner. Men om man privatiserar som i Finland, vilket skulle innebära att typ en skulle få tillstånd på Åland, kommer självfallet besiktningen att bli dyrare. Så här har jag förstått det, men jag kan självfallet ha missförstått något! Ett som i alla fall är säkert är att 1. det är dyrt att besikta i Finland, 2. besiktningsfirmorna gör sjukt mycket pengar, 3. många vill få rätt att besikta, medan få får tillstånd!

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:På vilket sätt skulle det göras bättre här? Vet du om många företag inriktad på fordonsbesiktning som står i kö för att bjuda under varann eller?

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Anonymous writes:jag tycker bilbesiktningen kunde privatiseras. Varför skall landskapet hålla på med detta? Sen om man nu privatiserar det kan man ju göra det bättre än i Finland, där det är mycket svårt att få tillstånd => kartell

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Jomen writes:Angående bilbesiktningen. För några år gjordes en tillbyggnad på bilbesiktningen med ytterligare en hall för besiktning. Används den överhuvudtaget? Jag besiktar några bilar i året, men aldrig sett att den hallen använts. Hade det inte varit bättre att utöka öppethållningstiderna med besiktningstider även kvällstid någon/några kvällar i veckan än att bygga nytt? Dels hade man utnyttjat befintliga lokaler bättre och för vissa skulle besiktning på kvällen passa bättre eftersom det kan vara svårt att komma loss från jobbet dagtid.

  Gilla

 10. steelfm skriver:

  Men tre av fyra är inte illa ändå :O)

  Gilla

 11. anonymous skriver:

  Cornelius Knöös writes:Alla förslag utom den med hembydsrättsceremoni är till synes små men bra grejer, jag skriver gärna under på 3 av 4, men det där med ceremoni är bara löjligt. själv är jag återinflyttad och har måst begära att få hembygdsrätten tillbaka efter att jag flyttade hit igen. Jag Hade.Absolut.Inte velat stå på torget och ta emot folkets jubel och stadens nycklar och allt möjligt till ackompanjemang av ompa-ompa-band och ballonger.Jag menar får man hembygdsrättsansökan godkänd så räcker det bra med att man vet det själv+ att man finns med på en lista hos ÅLR.

  Gilla

 12. steelfm skriver:

  Hej Muhammed, Jag håller med om att det kanske inte har så jättestor betydelse för de flesta men det är ett sätt att lyfta det åländska medborgarskapet, något att vara stolt över, visa att vi ålänningar är annorlunda. Ett ganska exklusivt medlemskap som ger innehavaren en hel del rättigheter. Vill bara att det skall uppskattas och uppmärksammas, kostar inget men kan ha ett affektionsvärde för framtiden.

  Gilla

 13. anonymous skriver:

  Muhammed Åli writes:Hembygdsrättdokument? Löjligt!Du vill få bort papper i samband med recept, men ett dokument över att man är ålänning vill du införa? Till vilken nytta ska jag ha mitt dokument, hänga det på väggen hemma ifall polisen kommer???? Ta med det till banken när jag söker lån?Det måste finnas bättre idéer i din hjärna än så här Fredrik!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s