kort fundering över medierna på Åland

Publicerat: 29 oktober, 2010 i Uncategorized

Ibland undrar jag hur man resonerar på Ålandstidningen. Dagens förstasida måste iallafall vara ett steg närmare "Hänt i Veckan" och ännu ett steg bort ifrån seriös nyhetsrapportering. För ärligt talat är ett "Jag mötte Lassie" reportage förstasides stoff? Bara undrar?

Sen kan jag inte låta bli att fundera på hur vanligt det är att regeringar i världen bestämmer över när media skall få publicera nyheter. På Åland fungerar det på det viset. För ungefär en vecka sedan fick medierna på Åland en kopia på nästa års budget men ingen av dom har publicerat något ännu. Undrar om det fungerar så med media i övriga världen? Tror inte det, jo förresten i Kina och NordKorea funkar det på samma sätt… Men idag klockan 0830 hålls en presskonferens och efter det får dom publicera vad dom vill, publicera det dom vetat i en vecka.

Som folkval får jag en kopia idag klockan 0800.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Jo, lite konstigt är det nog. För regeringen har valt ut vilka medier de ger budgeten till. Vi "oseriösa" helt kommersiella medier som SteelFM utan stöd vare sig ifrån regeringen eller konstsamfundet fick den inte. Det säger en hel del om hur oberoende de "riktiga" medierna är….Särskilt med tanke på den fantastiska första sida Ålandstidnigen toppade med idag.Julius Sundblom snurrar nog av irritation i sin grav…

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  JB writes:Ja förstasidan var ett sjuhelsikes bottennapp.. ironiskt nog ramlar samtidigt en räkning från ÅT ner på hallmattan med önskan om fortsatt prenumeration.Jag tror jag skippar det nu… Kan lika gärna läsa aftonbladet på nätet i så fall.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Boutros writes:Menar du att vi ÄNTLIGEN tagit ett steg närmare kommunismen??! UPP TILL KAMP EMOOT KVAAAALEN SISTA STRIIIDEN ÄR HÄÄÄÄÄR!!!

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Lillebror writes:Det är inte konstigt att man ger information med embargo för publicering en viss dag. Det händer hela tiden, både i Nordkorea, Sverige och Åland.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s