Frivilliga organisationernas arvoden

Publicerat: 1 juni, 2010 i Uncategorized

Läser i Nyan idag att de granskar frivilliga organisationernas verksamhetslöner, jättebra. Läser bl.a att Röda Korsets verksamhetsledare på Åland har 4900€/månad i lön, det tycker jag är otroligt mycket. Lägger man till skandalerna som varit i Sverige senaste året med förskingringar och de extremt höga arvodena till styrelseordföranden inom Röda korset så ökar inte riktigt förtroendet för den organisationen… Nästa gång någon ringer mig och vill har pengar och säger att det går till Röda Korsets verksamhet tänker jag vänligt men bestämt tacka nej. Det finns så många som behöver hjälp och det finns också så många som vill hjälpa och gör skillnad. Ett exempel som jag hellre stöder är "vårt" barnhem i Tanzania för att nämna något. En eloge vill jag dock skicka till Peppe Lindbäck som förstår att föregå med gott exempel.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Uffe writes:Jag har för mig att fördelningsnämnden för Paf-medel har sagt att pengar inte skall beviljas för huvudsakligen verksamhetsledarlöner. Varför dessa undantag??

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Det fina är att du bestämmer själv vart du vill ge dina pengar.Problemet som jag ser det är att Röda Korsets verksamhetsledares lön enligt tidningen kommer ifrån "våra gemensamma" PAF pengar.Då måste man ju ställa sig frågan, vem bestämmer den lönen? Är det Röda Korsets styrelse? Om så är det ju lite konstigt att dom kan bestämma det och PAF betalar ut vad dom bestämmer? Det är trots allt ca 90.000 euro/år med sociala avgifter det handlar om…

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous2 writes:Om verksamhetsledaren på Röda korset på Åland har 4900 i månaden, måste det betyda ledarens ansvar är mycket stort på Åland, eftersom Röda korset ju inte är ett vinstdrivande företag. Jag tycker det här känns mycket oseriöst. Kanske man borde ge pengar till ert barnhem istället, verkar lite mer seriöst…

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Läser du lite vidare i tidningen ser du att verksamhetsledaren på Röda KORSGÅRDEN har 3035euro/månad och verksamhetsledaren på Röda Korset har 4900euro/månad.Så om tidningen inte ljuger så kan du lita på oss bägge för jag har tagit informationen därifrån

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:"Publicerad: idag 07:00Lokalt Verksamhetsledaren för Röda korsgården i Mariehamn får 3.035 euro i månadslön".NU ska vi se! vem är att lita på?? Nyan säger 3.035, eller karlström säger 4900euro !? kan man lite på dagstidningen eller karlström ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s