Tjärasfalt

Publicerat: 27 maj, 2010 i Uncategorized

Alltså jag ser att LR har antagit en offert för borttransport av tjärasfalten>>. Jag anser att det måste finnas vettigare och mer ekonomiska sätt att hantera detta ärende än att transportera bort asfalten för 250.000 euro.

Tjärasfalt med lika höga gränsvärden används idag och i framtiden i Sverige och i Finland. De blandar ut den och har den som bärande underlag till nya vägar. Som jag har förstått det så är tjärasfalten farlig om man hettar upp den. Men hetta inte upp den då är mitt svar! Sen har jag förstått att det finns koncentrationer med alldeles för höga halter av det farliga ämnet. Blanda ut det då med några hundra lastbilslass grus och använd den när koncentrationerna blivit mindre. Allt är farligt i för höga koncentrationer. Coca-Cola distribueras som ett koncentrat runt världen, det blandas sen ut några tusen gånger, skulle man dricka koncentratet skulle man dö, blandar man ut det blir det gott. (kanske inte nyttigt, men gott)

Vi håller på byråkratiserar bort oss själva totalt på den här holmen. Man kan inte i ett hållbart samhälle bara titta på miljön och miljöeffekterna, man måste också se till ekonomin annars går det åt skogen. Allt människan gör när den lever påverkar miljön, om vi återanvänder vår egen tjärkolsasfalt är det inte mindre hållbart än om den transporteras bort och deponeras någon annan stans. Det är bara betydligt mycket dyrare. Mig skulle det inte förvåna om det vi transporterar bort härifrån används för att bygga vägar någon annanstans…

Jag börjar tappa orken att arbeta när jag ser hur våra skattepengar används….

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:fast jag håller inte helt med om kommentaren om ÅmHm… alltså dom har ju laget att följa o e tvugna att göra det….så är det fel på lagen måste man börja där, att ändra lagen. det kan inte vara så att åmhm bestämmer vad dom vill göra, för då baseras de på godtycke, inte någon lag. sen håller jag med dig frille… vi kommer skyffla bort asfalten för massa pengar, så kommer någon att blanda ut den o använda den till fyllning…..helt GALET !

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Anonymous writes:NU börjar vi komma nån vart… Den man ska peka på heter ÅMHM och är en koloss som inte verkar veta vad dess eget syfte är.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s