Obunden samling har tagit fram en ny avfallsplan

Publicerat: 2 mars, 2010 i Uncategorized

Är du trött på MISE och hur landskapsregeringen sköter sopsituationen på Åland?
Läs mer på http://www.obs.ax

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Uffe writes:Hej igen!Alldeles kort!Starta från dagsläget och EU:s direktiv.Håll kvar ÅPAB i dess grundläggande uppgift, hushållens farliga avfall. Inga vinstkrav, bygg in hög kompetens, som det var tänkt från början. Låt företagen sköta sitt.Utgå från att blandavfallet behandlas på Åland, inte exporteras.Det finns ny teknik för detta, vilket gruppen inte noterat!Backa Mise till det som det var tänkt som, en myndighet och ett organ som skall upphandla tjänster för den avfallshantering som legat kvar på kommunerna, dvs. blandavfallet.En återvinningscentral i varje kommun eller två (skötseln kan upphandlas). Vill enskild kommun ha obemannade stationer, så kan den ordna om den saken själv. Flexibel fastighetsnära tömning i glesbygd, debitering per vikt eller motsvarande system (måste finnas en morot för att sortera). Det finns mera, men det blir för långt. Vi kan ta en snackis om saken. Välkommen till Pettas!

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Hej igen Uffe, Jag förstår mycket väl att du inte vill lägga ner en massa tid ideellt och göra ett nytt förslag på avfallsplan, vet att du som egen företagare har fullt upp ändå och svårt att få tiden att räcka till! Jag skulle dock uppskatta om du kunde skriva ner några punkter som du tycker är helt käpprätt åt skogen i arbetsgruppensförslag.mvhFrille

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Uffe writes:Hej Fredrik!Jag låter gärna OB anlita mig för att göra upp ett modernt alternativ till Terranas plan. Arbetsgruppen har startat på fel fot då man har gått tillbaka till tiden före 1981 för en avfallshanteringsmodell. Det är mycket jobb att räta ut frågetecknen och jag känner mig inte speciellt motiverad att göra det ideellt med tanke på att OB tydligen har gått in för Terranas modell.

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Tjena Uffe, Jag håller med om att du tagit upp den här frågan många gånger och att det finns en del att säga om formuleringar och tankar i arbetsgruppens förslag. Nu skall den här arbetsgruppens förslag behandlas inom partiorganisationen, så kom gärna med dina synpunkter!mvhFrille

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Uffe writes:Det verkar som om Flink har varit i farten och fått ett lyhört forum. Varför ta ett steg tillbaka? I flera års tid försökte jag föra upp avfallshanteringen på agendan i OB, men det gick inte.Jag tycker att planen är full av osakligheter och borde omarbetas innan den publiceras.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s