Allhallen i Eckerö

Publicerat: 25 januari, 2010 i Uncategorized

Läser på ålandsraio att tiden börjar rinna ut för EckeröHallen!
>> http://www.radion.ax/news.con?iPage=5&m=2&item=22511
Jag hade skrev en motion om Eckeröhallen som behandlades av finansutskottet strax före jul, jag kan säga att den motionen höll på godkännas, det var väldigt nära. Tyvärr så valde majoriteten att inte godkänna den, motionen anser jag givetvis var väldigt bra och skulle lösa alla problem med politiker som inte kan/vågar/vill eller vet hur man tar beslut. Den gick ut på att sälja hallen till högstbjudande, då skulle den som köper den kunna utveckla den på det sätt han/hon/den vill. Skattebetalarna skulle få in pengar och framförallt slippa betala en ny matta för 300.00 euro.

Såhär stod det i motionen :

Allhallen i Eckerö, minskning av anslag

Allhallen i Eckerö har inte blivit den succé som politikerna trodde den skulle bli när den byggdes, den var i första hand tänkt att fungera som en magnet besöksnäringen till fromma. En privat entreprenör som till skillnad från dagsläget har ansvaret både för inkomster och utgifter torde vara oändligt mycket bättre än dagens upplägg där skattebetalarna skall bekosta standardhöjande investeringar i anläggningen samtidigt som en ny upphandling av hyra och drift skall genomföras. Det är alltid bättre att den som driver anläggningen äger den, då tas ett större ansvar på sikt över lokalen och dess innehåll, investeringar som ägaren anser behövas för att utveckla verksamheten görs och nya idéer kan skapas. Då Eckeröhallen redan står där den står så torde det offentliga Ålands intentioner redan vara uppfyllda oberoende av vem som äger hallen, sålunda anser undertecknande att det bäst vore att avyttra både den och utgifterna snarast. Undertecknade föreslår momentet utgår och att hallen säljs under året till högstbjudande.

Med hänvisning till det ovan anförda föreslår vi

att anslaget 43.40.75 Ombyggnader och grundförbättringar (R) minskas med 300.000 euro samt att det franska strecket under rubriken ”Allhallen i Eckerö” i motiveringen under moment 43.40.75 ändras till följande: ”Med beaktande av att hallen kräver stora resurser i standardhöjande investeringar föreslås att de inte görs och att hallen säljs till högstbjudande under året.”

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    tommy writes:Ett mycket bra förslag tycker jag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s