Tagna beslut jag inte gillar…

Publicerat: 22 januari, 2010 i Uncategorized

1. Utreda två pinnar och en sten med myndighetsresurser, polis och åklagare, tycker jag är puckat.
2. Ha ett nybyggt parkeringshus (miramar) och ha en två timmars begränsning vilket medför att huset står tomt, är puckat.
3. Att införa 40km/h på utfarterna och ändra hastigheterna i Mariehamn igen, är puckat.

Men det är jag det.

trevlig helg igen
//Frille.com

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Donny writes:Hasse: ja de låter bra. undrar bara om det är möjligt att ha "icke godkända och för endamålet avsedda lösningar". men det är absolut en bra idé.Frille, ja, det är nog det som är det enklaste av alla lösningar.tror inte detta ärende ha dött så att det blir 40 i stan!

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Hej igen pojkarGör så att det är 40km/h i hela stan utom utfarterna som det är 50på. Sen vid skolor så är det tidsbegränsat 30km/h på vardagar. Säg åt polisen att kolla hastigheterna lite nu och då så har vi ju löst problemet. Alla borde bli nöjda.//Frille

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Hasse writes:Det är ju lite grejen som vi missar på Åland: Om det finns ett behov av ett system i från stan eller LR:s sida för att uträtta en specifik uppgift, men det är för dyrt att köpa befintliga system och/eller att de inte alls är anpassade för ett litet samhälle: Gör en RFQ och säg vad det får kosta! I många fall finns det en entreprenör som nappar och skapar produkten. Så görs i USA men på mycket större skala. Vi på Åland kunde bli specialister på att leverera lean & mean-lösningar till mindre orter, genom kloka, riktade upphandlingar av ny teknik. Inte som idag när vi importerar allt från Stockholm och städerna i Mälardalen och försöker skohorna in dem i lilla Mariehamn.Men vad vet jag.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Donny writes:ja Hasse. det bästa skulle va elektronisk reglering (körde hem 01.40 igår från jobbet på österleden, inte en bil o människa, att hålla 40 då är ett mycket dåligtskämt. problemet är priset på ett sådant system….enl. uppgift iaf….

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Hasse writes:Det är bra Donny. Jag köper din uppfattning om hur beslutet gått till.Jag tror som sagt att elektronisk reglering av hastigheten på vissa nyckelställen i staden kunde göra staden trafiksäkrare utan att en stor del av medborgarna kände otrivsel.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Hasse writes:Det är bra Donny. Jag köper din uppfattning om hur beslutet gått till.Jag tror som sagt att elektronisk reglering av hastigheten på vissa nyckelställen i staden kunde göra staden trafiksäkrare utan att en stor del av medborgarna kände otrivsel.

  Gilla

 7. steelfm skriver:

  Tidningarna har stängt av möjligheten till att kommentera men det gör inte frille.com!!Keep up comments :O)

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Donny writes:jag kan försäkra dig Hasse om att jag inte ingår, aldrig kommer ingå i någon bussmaffia!Hur det är tänkt förstår jag! Man vill minimera risker. Bumpers är ett ondskans påfund, FÖRUTOM vid vissa mycket speciella ställen (tex någon farlig korsning vid skolor).Jag tror som du, 50 i staden, förutom på vissa ställen, vid skolor tex. även eventuellt mitt i centrum (där det inte går fortare iallafall).skillnaden mellan en tyckare, eller proffstyckare, och en politiker måste balansera frågan, och även ibland kompromissa. vid en kompromiss kan det gå så att ingen blir nöjd, alltså, vid upprättande av beslutet ser det ut som en god idé men, när den sjösätts ser man att man kompromissat bort kärnan, hela idén, vilket inte är bra. jag tror att det är det som hänt nu.skulle fler engagera sig, och säga sin åsikt, gärna ställa upp politiskt skulle besluten också breddas, det är vad jag tror. så jag värdesätter djupt dina åsikter !

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Hasse writes:Donny: Det är ju ännu säkrare med 30 då, så att man absolut inte har ihjäl någon. Eller 20. Eller automatiska farthållare på bilar så att man inte KAN köra fortare. Problemet är ju att det här är ett sluttande plan från buss-lobbyn som har någotslags naiv dröm om en stad där alla cyklar eller promenerar med blommor i håret i centrum och de Dumma Bilarna står ute i garagen i Hammarland. Jag kan inte fatta hur det är tänkt: Stan bygger ut söderut, både i Västernäs och Östernäs och Horelli. Samtidigt ska alla vägar dig gå långsammare och skumpigare. Gärna med de där fina rundade trottoarhörnen med vassa kantstenar längst ut så att gatan blir ännu smalare och dessutom fixar en punktering åt dig på nolltid.En gubbe i någon av enkäterna jag läste sade hur det borde göras: De flesta gatorna utanför villaområden ska ha 50, och om det är vissa zoner (exv vid skolor, vägarbeten, Rockoff, etc) som behöver ha lägre under vissa timmar, vissa dagar, så reglerar man det med elektroniska skyltar som TILLFÄLLIGT sänker hastigheten. Lagtinget kan även besluta om att fortkörningsböter dubblas om man överträder hastigheten vid en sådan tillfälig reglering. Så är det i USA vid vägarbeten och man aktar sig extra noga för att köra för fort. Funkar.

  Gilla

 10. steelfm skriver:

  Hej Dianan, Härligt att höta att jag inte är ensam om att tycka som du!Tänk på det när du lägger din röst i nästa val :O)mvhFrille.com

  Gilla

 11. anonymous skriver:

  Diana writes:Ja fredrik, jag anser precis som du om hastighetsbegränsningarna! 50 på utfarter! okej 40 i stan, det förstår jag också (och 30 på speciella ställen). Nu kör jag visserligen oftast i stan såna tider då ingen annan kör eller rör på sig.. Så då känns det ju så "onödigt" att sitta å köra 40 alldeles "för sig själv". När det är lite mera trafik sänks ju hastigheten automatiskt anser jag.

  Gilla

 12. anonymous skriver:

  Donny writes:det var inte en glädjens dag att vara politiker imorse när man slog upp bladet. ve och elände, inte dricka ett glas vin, ÅmHm, fartbegränsningar och röda korset. Som det var förrut tycker jag var bra, drick, men stör du åker du i butkan. nu får man inte ens ta ett glas vitt till pastasalladen om man går till ofta ostädade nabben. fy. ÅmHm ärendet håller jag med om att blir lite löjigt. prata med varandra, så e de löst. fartbegränsningarna är, tycker jag ok! det är nämligen så att när staden gjorde om just som det efterlyses att man har 50 på utfarter, 40 i innerstaden och 30 på gårdsgator (de skulle bli ramaskri, de blir ramaskri om man höjer fartgränsen på "din" gata, alla vill ha 30 på sin gata)så sades det att det blev för rörigt. titta i kommentarerna på den tiden! folk va rabiata över att det var så mycket skyltar. Det tog politikerna till sig och sänkte till 40 i hela staden för enkelhetens skull (50 kan man inte ha i dom flesta 40 zoner pga. skolor, övergångsställen, innerstaden, farliga korsningar osv.). blir man påkörd i 50 dör man med största sannolikhet, blir man påkörd i 40 överlever man, det är det man som politiker har att balansera. jag vill hellst ha typ 70, i hela staden. men jag inser att en sånt beslut kommer kosta någons liv, kanske min egen sons, så därför får man väl leva med 40, som handen på hjärtat inte kostar mycket i tidsförlust, utan de rör sig oftast om sekunder, ibland minut. men det är lätt att glömma bort det…..alla vill ju ha på sitt sätt….och det går inte av naturliga skäl….:)Röda korsett finns mycket att säga. behjärtansvärt verksamhet. men det kan inte vara så att staden ska gå in varje år och täcka en förlust utan specifikation på vad det är man betalar för. staden vill betala för det man köper. allt annat är direkt fel. iallafall från socialens budget, som denna diskussion handlar om.

  Gilla

 13. steelfm skriver:

  Hej Hasse, Anonym nr3 och Diana, Om polisen redan nu lyser med sin frånvaro borde inte lagstiftarna stifta ytterligare lagar som begränsar de som sköter sig, nu måste polisen agera om de ser ett par dela på en flaska vin, ett företag som har kickoff och vill spela BeachVolley och dela på några kalla öl etc… Det vore väl bättre att polisen tog hand om slagmål, fylla och pissande eller satt sina resurser på de som säljer droger!Gällande hastighetsbegränsningarna anser jag följande:Det bör vara 50km/h på utfarterna och sen kunde det vara 40km/h överallt i stan utom på vissa väldigt speciella sträckor där mycket småbarn korsar vägen till skolan (typ västernäs). Då skulle alla, turister & Ålänningar, veta vilken hastighet som gäller och trafiken skulle flyta på bra. mvhFrille

  Gilla

 14. anonymous skriver:

  Diana writes:Ändring av hastigheten på utfarter = STORT dislike! :(varför ska vi som håller hastighetsbegränsningen och sköter oss drabbas av idioter? 😛

  Gilla

 15. anonymous skriver:

  Hasse writes:Exakt så är det! Den nya lagen riktar sig mot de som sköter sig. De som är stökiga regleras redan av befintlig ordningsstadga.

  Gilla

 16. steelfm skriver:

  Slagsmål, pissande & skadegörelse på allmän plats är redan förbjudet. Dom som sysslar med det lär inte sluta för att det blir förbjudet för vanligt folk att dela på en flaska vin och bete sig!

  Gilla

 17. anonymous skriver:

  Anonymous writes:(jag som skrev inlägg nr 3) Suck, antagligen har du rätt frille, det finns ju en ordningsstadga, men som boende i centrum är det ganska beklämmande syner man får se framförallt sommartid när ordningsmakten lyser med sin frånvaro…

  Gilla

 18. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Att någon skulle dela på en flaska vin på lilla holmen tror jag definitivt hör till ovanligheterna, däremot delar folk ohämmat på en flaska brännvin (eller 2).Naturligtvis med tillhörande slagsmål, pissande och skadegörelse.

  Gilla

 19. steelfm skriver:

  Precis! mvhFrille

  Gilla

 20. anonymous skriver:

  Petra writes:Instämmer i alla tre! Idioti är vad det är! Plus att jag lägger till en fjärde: att inte få dela en flaska vin på lilla holmen eller skåla in nyåret på torget….Kram å trevlig helg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s