Tillbaka i civilisationen

Publicerat: 8 augusti, 2007 i Uncategorized

Halloj,
Varit borta 48 timmar från verkligheten och gjort lite annat. Mika och jag stack iväg i måndags kl 14 med hans flyg till Åbo, där fixade vi lite kartor och började vår väg runt östersjön. Vi for först till Ösel och Kureessare och blev oerhört välbemötta av flygledaren där, en ung kille som var jätte trevlig. Han hjälpte oss med alla papper och vi lämnade in en ny färdplan för morgondagen till Riga. Han skjutsade sen oss in till stan där vi käkade en fantastisk god pepparbiff.
Därefter begav vi oss till flygfältet för att flyga inrikes till Ruhnu en lite (jätteliten) ö mitt i Rigabukten. http://sv.wikipedia.org/wiki/Ruhnu
Det var en upplevelse kan jag säga, det var som att komma tillbaka till medeltiden, en liten gumma tog emot oss på gräsfältet och utan att fråga så visade hon in oss i deras bil, en gammal pickup och körde iväg… Vi åkte på en gammal grusväg in mot byn och vid soptippen svängde vi vänster. Vi kom hem till henne och gubben hennes och hon visade oss till vedlidret där vi skulle gå på en stege upp på vinden till hennes gästrum…Ett rum med några ryska tältsängar och hårdamadrasser. Toa fanns ute på gården och duscha gjorde man i en lite bur. Vi tog en sväng till bykärnan och tittade på kyrkan (!) därefter tillbaka till tanten och gå och lägga sig, kan säga att jag sov väldigt dåligt den natten. Vi fick två tomater av tanten när vi vaknade och skjuts tillbaka till fältet. Nästa dag så skulle vi direkt till Riga men flygledningen hade blivit tvingad av gränsbevakningen att få oss tillbaka till Kureessare för man fick inte lämna landet från ett litet gräsfält, vi måste skriva lite tullpapper och visa passet innan vi fick lämna landet. Hur som, sen bar det av till Riga.

I Riga träffade vi på Mikas bror och kollade runt i staden lite men sen tillbaka till flygfältet för att tanka och planera vidare vart vi skulle fara efter detta. Vi hade problem med att komma ut till planet för vi hade glömt flygcertet i flyget men efter en halvtimmes nötande med säkerhetsvakten så kom en kille som kände igen oss från när vi landade och fixade ut oss.
Vid briefingen bestämde vi först att vi skulle till Kleipeda och lämnade in en färdplan dit men efter en stund kom killarna i kontoret springande och sa att det inte gick för det var ingen internationell flygplats och eftersom vi var i Lettland och skulle till Litauen gick inte det, så vi fick göra om allt och bestämde att vi åker till Palanga istället. Sagt och gjort, Palanga International vart det istället. Trevliga flygledare och allt men dyrt att landa. Vi hade planer på att åka till Gdansk men efter konsultation med briefing-killen i Palanga avrådde han oss detta eftersom vi skulle måsta flyga genom Kaliningrads luftrum och det kunde sluta med att man vart nedskjuten…så vi beslöt oss att flyga raka vägen över Östersjön till Gottland istället.

Landade där på kvällen och insåg snart att det var medeltidsveckor i Visby och alla rum var fullbokade, men förståss hittade vi ett pensionat och en gammal Ford Escort Cab till hyrbil och kollade runt lite. Idag flög vi hem till Åland och allt gick toppen. 48 timmar senare är man lite trött men många erfarenheter rikare och lite pengar fattigare! Borta bra men hemma bäst, skönt att vara hemma hos Eva igen :O)

Det är lite strul med uppladdningen av foton men lite från resan finns under Photos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s