Champangeflaskorna

Publicerat: 10 augusti, 2010 i Uncategorized

Klart som tusan att flaskorna skall säljas, inte för pengarnas skull utan för marknadsföringsvärdet som en försäljning kommer ge Åland. Sälj en eller två flaskor den 9 Juni varje år till högstbjudande och skänk pengarna till något välgörande ändamål eller varför inte sätta dom i en fond som arbetar för att förbättra Östersjönsmiljö. Vi på Åland har tjänat tillräckligt på alkoholhaltiga drycker genom åren, den ekonomiska förtjänsten av försäljningen den här gången borde sättas i något mer bestående än landskapets kassa. Spelar man korten rätt nu så kan en försäljning göra turistförbundets marknadsföringskampanjer överflödiga. Varför betala flera miljoner till Visit Aland varje år på att marknadsföra Åland i tunnelbanestationer och bussar i Stockholm och Helsingfors när vi kan få betalt för att marknadsföra vår ön över hela världen!

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Ja, det vore säkert betydligt billigare att sänka några gamla fiskebåtar istället för att bygga en motorbana. Så mycket skit som redan finns på botten av Östersjön, så några båtar till gör varken till eller från. Då kan man tillochmed på samma gång spara de tre grässtråna som socialministern vill freda i Eckerö…. Tjoflöjt!

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Uffe writes:Använd pengarna till att skapa marinarkeologisk kompetens på Åland, så att man inte måste hyra in svenska dykare för liknande uppdrag!

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  HejJag skrev en motion om att man borde satsa på en dykpark i mars 2005, läs den gärna här>> http://dokument.lagtinget.aland.fi/sok/arende.php?arende=HM%A49/2004-2005Tyvärr har jag inte fått möjligheten att driva den frågan så mycket eftersom jag suttit största delen i opposition, tråkigt nog så har inte majoritetspartierna drivit den frågan heller. Men det kanske ändrar nu! Vi får hoppas det, för inom dykturismen har Åland möjlighet att vara unika i världen.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous2 writes:Håller med om att en försäljning skulle ge marknadsföringen av Åland ett globalt lyft. Annars, lite konstigt att Åland överlag marknadsförs relativt lite som stället med unika dykmöjligheter. Globalt finns det ju ett gigantiskt intresse för dykning.

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Det är hela grejen med en stiftelse.

  Gilla

 6. steelfm skriver:

  Jag menade inte att man skulle ge det rakt av till Wiklöfs Östersjöfond men eftersom Östersjön bevarat flaskorna så väl under så många år och Östersjön är livsviktig för oss på Åland kunde vi använda pengarna för att förbättra den. på vilket sätt spelar mig inte så stor roll bara de används effektivt och gör någon skillnad.

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:är inte öfonden en stiftelse. där har väl inte wiklöf insikt eller bestämmande rätt. är inte det hela grejen med stifelse?

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Anonymous writes:ge till Östersjöfonden, är det ok ? eller vill du upprätta en ny fond ? skulle var intressant att höra!

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  writes:Eller så dricker ni upp dom på lagtingets julfest bara för att se hur lampi och fellman reagerar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s