Idag är alkoholdebatten

Publicerat: 3 juni, 2010 i Uncategorized

Satt på lagting igår kväll till klockan 21. Debatten om eventuell sänkning till 0,2 promille har skjutits upp säkert tio gågner men idag skall den bli av, skall bli intressant. Återkommer med mitt inlägg i debatten efter att den hållits.
Njut av vädret ni som har möjlighet, själv blir jag sittande i lagtingssalen. Förhoppningsvis är det klart till klockan 15 för då borde jag köra KOFF-toppen.

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Hej Henrik, Du kommer kunna höra mitt anförande om en liten stund eller läsa det här på bloggen direkt efteråt. Men i korthet går det ut på att inte lagstifta i ett område när problemet är på ett annat. Till din fråga.Det handlar inte om taxiföraren skall få ha 0,2 eller 0,5 jag förutsätter att han eller hon blåser 0,0. Alkohol och trafik hör inte ihop. Däremot så är inte taxiföraren det stora hotet för våra barn när de är på vägarna, faran är de som kör med en, två eller ännu mer promille. De är de som orsakar dödsolyckorna. Det är där vi måste sätta in resurserna att få bort dom från vägarna. Jag har föreslagit att man skall ta bilen av de som kör återkommande grovt rattfulla, det röstar majoriteten ned och fokuserar på ett område som inte är ett problem alltså att sänka från 0,5 till 0,2.Men som sagt, jag kommer med mera tankar om en stund.

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Henrik Hagström writes:Hej. Var stÃ¥r di i alkoholdebatten 02 eller annat.Begrunda detta.Om ditt barn gick på dagis och de skall på utfärd. De beställer en stor taxibil. Hur full tycker du då att chauffören som kör barnen lagligt skall få vara?Där har du gränsen….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s