Korta kommentarer på några aktuella händelser.

Publicerat: 10 maj, 2010 i Uncategorized

1. Bra insändare av Doktor Nordman – Den finns i bägge tidningar. Intressant och läsvärd.
2. Dennis Jansson vill ha ett fem års avtal med Mariehamn och 50.000 euro per år för att arrangera Rockoff – ovanligt? Nä precis som vanligt den här tiden på året. Det är väl 12:de året i rad nu med samma diskussion.
3. 750 miljarder i stödpaket till Euroländer som misskött sig, varför skall länder sköta sig och följa alla direktiv om skattebetalarna ändå tillslut kommer stå för notan….

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det är uppenbart fråga om ett stöd i form av lånelöften så förste skrifställaren i denna tråd har missförstod alltihop kapitalt. Det finns således heller ingen orsak för Frille att rätta sig vilket han heller inte gjort så missförstånden haglar alltså från besserwiser #1.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:det är alltså lån, inte stöd än så länge!Bra då har vi förstått lika.bra att du rättade dig!

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:jag har förstått det som låninte stöd.jag har förstått att betalnings viljan på sådana lån finnsinte stöd.jag har förstått att räntan är högre på dessa låninte stöd.jag har förstått att en ränta ger lånegivaren överskottinte stöd.vem har förstått fel, du eller jag ?

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:är det inte grekerna själva som får stå för detta iom. att lånen ska betalas tillbaka ?

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Var kommer pengarna ifrån? Svar: – Skattebetalarna i de europeiska länderna!Vad händer om Grekland som gått i konkurs 8 ggr på mindre än 200 år inte kan/vill betala tillbaka sina lån?Svar : – Konkurs! Kontentan – Du och jag får betalaVem står då för risken/lånen? Grekland eller du&jag?Svar : – Du och jagÄr det ett lån eller ett stödpaket?Svar: – Givetvis bägge och förhoppningsvis skall inte historien upprepar sig… tyvärr är jag lite pessimistisk/skeptisk till det. Man ändrar inte ett lands innevånares moral/skattebetalningsvilja över några år… Mon hoppas jag har fel

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s