GarageBand – Första försöket

Publicerat: 19 februari, 2019 i Personligt

Jag har aldrig gillat, anammat eller accepterat att ”skomakaren skall vara vid sin läst”. Jag tror man skall våga göra mera, testa olika nya saker och inte vara rädd för att göra fel, eller göra bort sig. Jag säger som Lyyski i radioreklamen -”Vad är det värsta som kan hända?”

Videon har inget med låten att göra, men jag kallar den. Till Minne av Ladan på Lugne

Sätter man igång och gör något man aldrig gjort förut så kommer det givetvis inte bli lika bra som när en skicklig hantverkare, musiker eller konstnär gör något. Men bara man börjar så lär man sig garanterat något nytt och vem vet, man kanske hittar på en ny grej man gillar. Om det sen är att baka kladdkakor, bygga hus, sända radio, flyga helikopter, vara näringsminister, starta företag eller varför inte bli en musikproducent, spelar ingen större roll. Utmana dig själv oftare och gör något du aldrig gjort förut. -”Vad är det värsta som kan hända?”

Eva åkte till Sverige i morse så jag har huset för mig själv. Efter att jag gjorde mina tråkiga rygg/mag-övningar som jag måste göra, fick jag för mig att gå upp i kontoret och ”leka lite med datorn”. Jag öppnade programmet GarageBand som är ett gratisprogram/app som kommer med Apples produkter och jag kan säga att jag blev mäkta imponerad över vilket kraftfullt verktyg det är. Skulle man läst bruksanvisningen, kollat lite filmer på Youtube eller gått en kurs skulle man garanterat kunna göra otroligt mycket häftig med det. Nu gjorde jag inget av ovanstående utan jag bara började. Tre timmar senare så är det här resultatet 🙂

En bit kvar tills jag kan fylla torget på Rockoff, men oj vilka möjligheter det finns att skapa ljud (eller oljud). Jag skall nog inte sluta mitt nuvarande jobb för att satsa på det här, men är övertygad om att det här inte var sista gången jag gör något liknande, det här var skoj.

Våga misslyckas, skäm ut dig och var inte som alla andra.

kommentarer
  1. Fredrik Persson skriver:

    Jag lekte med en mjukvara som hette Groove Maker då det begav sig. Hade en Imac DV med 16 MB Vram och så denna mjukvara, det var stort (=ruskigt skoj).

    Mina egna alster ligger begravda någonstans på någon disk men jag hittade denna video för att ge en känsla:

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar