Husdrömmar Lugne2.0

Publicerat: 20 juni, 2016 i Politik

Jag har renoverat flera lägenheter, kontor och hus. Jag har byggt ett antal affärsfastigheter på Åland men jag har aldrig byggt mitt eget hus från början. Har för mig att det finns ett kinesiskt ordspråk som säger ”en man är ingen man förrän han byggt sitt eget hus”.

Jag har ritat, skissat och funderat, eldat upp ladan, lämnat in bygglovsansökan, köpt lite extra mark och nu väntar jag som bäst på beslut ifrån byggnämnden i Jomala att jag kan börja på riktigt.

Efter att jag skissat och funderat så tog jag kontakt med arkitekt Tiina Holmberg för några veckor sedan för att få lite andra ögon på mitt utkast. Hon  tyckte jag tänkte otroligt rätt/roligt men hon kom med några riktigt kloka råd och åsikter på vad jag borde förändra/förbättra.

Hon tipsade mig även om David BjörlinGiTech.ax som på ett helt otroligt fint sätt kan visa hur huset kommer se ut på förhand. David och hans grabbar har gjort ett helt fantastiskt jobb och de har givit mitt projekt liv genom visualisering av huset i ”verkligheten” bland annat  med en virtuell tour genom 360-fotomontagen och en ljusstudie över ett dygn.

Kolla in den här videon :

Som sagt nu återstår bara några tusen timmars jobb så kan vi flytta in, jag kommer dock inte ha så bråttom med det här huset, ingen tidsplan som måste följas utan bygga när jag har råd och tid och vill.

Orsaken till varför jag funderar på att bygga ett hus till på Lugne, det återkommer jag till en annan gång, tycker jag har en helt logisk förklaring på det 🙂

kommentarer
 1. […] i kronologisk ordning, men ändå). Vill du läsa lite mer om bygget så kan du göra det här: Juni 2016 – December 2016 – Juli 2017 […]

  Gilla

 2. […] är nödvändigt att bygga ett nytt hus när vi bor där, i ett redan. Jag lovade tidigare i ett inlägg att jag skulle redovisa för hur jag tänker. Här kommer en kort redogörelse, döm själv sedan […]

  Gilla

 3. pad skriver:

  Vardagsrummet kommer att fyllas av eftermiddagsolens reflexioner i vattnet ! ❤

  Gilla

 4. Björn Carneholm skriver:

  intressant och spännande lösning. ? Vem städar och tvättar fönstren?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s