Argument i Ålands Radio

Publicerat: 27 augusti, 2012 i Uncategorized

Var i en debatt med ÅCA:s styrelseordförande-Tryggve Sundblom, ÅPF:s VD-Henry Lindström och mjölkproducenten Hanna Nordberg i Ålands Radios program "Argument" i onsdags.

Vill du se den sändningen kan du göra det här>> eller lyssna på den här>>.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:En fråga till "Unregistered user # Wednesday, August 29, 2012 5:14:48 PM"Vad jobbar du själv med?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Less på trumpetande bortskämda mjölkbönder writes:Mjölkbonden får väl ha så många kor den vill så länge den klarar sig själv? Vi kastar enligt uppgift bort hälften av maten vi producerar i EU, detta måste ju betyda två saker. Nummer 1. Maten är för billig eftersom vi skulle kunna betala dubbelt mer för den och det fortfarande inte skulle kosta mer än idag bara vi slutar slösa med den. Nummer två. Det måste således också finnas minst dubbelt för många bönder… Jag tycker för övrigt att bönderna borde skämmas som de beter sig. Här har de en minister som pekar på deras lönsamhetsproblem och erbjuder samtidigt en lösning MEN NEJ så kan vi inte göra för så har vi aldrig gjort. Lite påminner det om Radio Ålands medarbetare som ju behövt 10 år på sig att fatta licensupplägget via skatten, nu går det när samma förslag kommer från fastlandet. I praktiken har de förlorat uppemot 2-3 miljoner € då det bara är 60% som betalar licensen och landskapetsäkert betalat 100%, allt bara för att man inte orkar tänka själv och tycker att det är bra som det är. Bönderna är i precis samma situation idag, antingen lyssnar man eller så kommer verkligheten och biter en i aktern i framtiden. Ska man ha avbytare, stöd och vinstgarantier ska man vara offentligt anställda, ska man vara företagare måste man klara sig själv, både och samtidigt går det inte att vara.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Du påminde nog mest om en påhängsen bilförsäljare som absolut vill sälja SIN modell när du envist försökte få mjölkbonden att skaffa 10-12 kor till mot hennes vilja.

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  HejVilket argument tycker du att jag inte lyssnade på eller inte svarade på? Jag har fått påtalat tidigare att mitt utryck "i min värld" inte är bra, jag tar till mig det och skall utrycka mig annorlunda framöver. Jag är absolut inte ute efter att imponera eller för den delen vill sätta mig i någon överlägsen position.//Fredrik

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Visserligen argumenterar du bra men lyssna på den andres argument är du dålig på. Det du har bestämt gäller och något motargument finns inte ”i din värld” ett ganska uttjatat uttryck som tydligen skall imponera på motparten och sätta dej i en speciell och överlägsen position.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous2 writes:Jag ändrade nog åsikt. Om vi betalat massor, samtidigt som gårdar lagts ner, borde vi tänka om!

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:även om jag inte håller med dig så skall du ha en eloge för att du argumenterar klart och tydligt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s