Mardrömmar

Publicerat: 13 december, 2011 i Uncategorized

Inatt drömde jag helt galet, hela natten. Drömde att jag var jagad av tre personer som var betydligt större och kraftigare än mig och fruktansvärt aggressiva. De hade ett mål och det var att se till att ta livet av mig. Drömmen var otroligt verklig och gjorde att jag vaknade flera gånger, men varje gång jag somnade om, fortsatte drömmen. Läskigt.

Vill inte gå in i detalj hur den utspelade sig men drömmen har förföljt mig hela dagen. Har tänkt på de där tre personerna, hur slagsmålen utspelade sig och hur drömmen slutade… Jag vaknade sista gången 0430 och bestämde mig för att inte somna om, moget eller hur av en man i 38års åldern 🙂

Annars har dagen gått i ett, var på jobb runt 0730 och besökte näringsavdelningens luciafirande i Lagtingets aula 0815. Jag satte mig på läktaren och insåg efter en stund att jag nog kommer att spela en roll i luciaspelet även om jag inte är fysiskt delaktig…så vart det! Karikatyrer, humor, ironi och satir är något jag uppskattar. Bra jobbat näringsavdelningen, kreativitet är något jag gillar! Riktigt bra!

Förutom det så har jag haft ett antal otaliga möten, både med näringslivet och förvaltningen samt överläggningar och plenum i Landsksapsregeringen. Var även till Åland24 och Nina Fellmans "Rakt På" tillsammans med Kansliminister Lindholm, har inte sett det själv ännu men skall försöka göra det under kvällen.

Bestämde mig dock för att ta en tidig kväll och sticka hem och käka en middag med min fru, när jag kom hem var middagen serverad och Eva hade öppnat en flaska Amarone till den! Kan säga att just idag var den oerhört god. Nu skall jag sätta mig och förbereda för morgondagen. Imorgon är nämligen en annan dag, en ny dag, nya möjligheter och förhoppningsvis utan mardrömmar!
HejHopp!

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Stödet höjs/hektar men inte totalt, totalbeloppet är detsamma. Alltså vill man ha våtmarker som majoriteten av politikerna vill ha så kommer det med detta beslut även om det blir några hektar färre än planerat från början.

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Utdrag från protokollet "genom denna ändring höjs STÖDET = Bidraget av våtmarker från 11.250 till 16,875 euro/ha och beslutet var enhälligt ,hur gamla skattepengarna är sen är väl ingen skillnad det är ändå våra pengar om man int är politiker förståss.

    Gilla

  3. steelfm skriver:

    HejGällande inflyttning så är jag övertygad om att vi behöver ha en ordentlig sådan de kommande åren, enklast är det om vi kan locka hem Ålänningar som bott borta några år. Givetvis skall alla som flyttar hit ha ett meningsfullt liv och erbjudas möjlighet att kunna försörja sig själv och sin familj. Jobblinjen är viktig för mig.Gällande våtmarker så är det en miljöförbättrande åtgärd och ingenting annat, inte ett stöd till jordbruket. Dessutom är det inte några nya gemensamma skattepengar som går åt utan sådana som redan är beviljade och beslutade och med detta omfördelas. De övriga stöden du nämner har jag inte rört, ännu.

    Gilla

  4. anonymous skriver:

    Finkel writes:Att koppla dubbla skärmar till din lapptop är hur enkelt som helst. DELTACO säljer en USB adapter för några tior. Funkar utmärkt.

    Gilla

  5. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Såg att Minister Karlström var föredragande när bidraget för anläggning av våtmarker höjdes från 11.250 euro/ha till 16.875 euro/ ha totalkostnaderna beräknas till 168.750 euro märk väl att Europeiska kommissionen måste godkänna detta,därtill bidrag för upprättande av gärdesgårdar 164.000 euro återskapande av naturbetesmark 40.000 euro återskapande av lövängar 33.750 euro sammanlagda bidragskostnader 406.500 euro och besluten verkade vara enhälliga.Kör hårt Frille.

    Gilla

  6. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Tycker att politikerna skulle koncentrera sig på de som finns på kobben och inte på 2/3 som inte ens finns där!

    Gilla

  7. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Frille såg att du ville ha flera inflyttade nu har du världens chans såg att det fanns 11.000 tusen i Sverige som skulle utvisas men dom vet inte vart dom skall skick dom för dom saknar id handlingar så dom vet inte var dom kommer ifrån,men du som är kompis med Hillevi kan väl slå en signal och erbjud Sverige att vi har plats för dom på Åland så får dom skick hit flera sen så har vi snart befolkningen tredubblad som du ville ha.

    Gilla

  8. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Såg i tidningen att du har tagit dit dina egna möbler till jobbet,det verkar vara något som går i släkten likadant gjorde din farbror när han blev minister han tog dirrestolen från Ålands vatten där han jobbade men det slutade inte så bra, hoppas det går bättre för dej.Bara du int gjör som partibroder Danne som rev ut rubbet och satt in nytt så katten och han skulle trivas,hej och ha det bra Frille.

    Gilla

  9. anonymous skriver:

    Fru Karlström writes:Donny, jag har en flaska kvar, sparat länge ska du veta, och du är när du vill välkommen hem till oss på den flaskan Amarone 😉

    Gilla

  10. anonymous skriver:

    Donny writes:Vi andra, som inte är ministrar dricker ikväll ripasso (vin silat genom amaroneskal, för att lite smaka amarone, men inte kosta amarone). :). Hoppas du får sova gott!!!

    Gilla

  11. anonymous skriver:

    Fru Karlström writes:Eftersom vi båda jagades av mardrömmar i natt var det bra att vi drog igång dagen kl 05 🙂 med tanke på vad du lastat över på mig behöver jag varenda minut konsultation jag kan få 🙂

    Gilla

  12. steelfm skriver:

    Jag ville inte berätta i detalj om mina drömmar för då skulle folk få en konstig uppfattning om mig, men skulle du berätta vad du drömde Fru Karlström skulle folk få en konstig uppfattning om oss 🙂

    Gilla

  13. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Måste säga att du är en annorlunda figur. Röstade inte på dig men känner ändå att du är mänsklig, närvarande och vill väl. Hoppas och tror på dig. Kör hårt.

    Gilla

Lämna en kommentar