Andra veckan är över

Publicerat: 9 december, 2011 i Uncategorized

Det har varit minst sagt två intensiva veckor. Möten, överläggningar, föredragningar, plenum, besök, information, träffar, förhandlingar, skratt, tidsbrist, presentationer, introduceringar, beslut, överhoppade luncher och mycket annat. Ärligt talat så har jag inte landat i min roll ännu, tar nog ett bra tag till. Men intressant, lärorikt, komplicerat och ansvarsfullt är det.

Nu tänker jag dock ta kväll med min fantastiska fru som sliter otroligt i sin nya roll som VD på Klintens Plåt. Jag har sagt åt henne flera gånger att hon är fantastiskt duktig, jag berättade även häromdagen åt Barbro Sundback hur fantastisk duktig min fru var och då svarade hon, "Typiskt män att säga att kvinnor är duktiga…" Jag insåg inte då att jag så något fel… jag anser fortfarande att Eva är det, och det står jag för 🙂

På tal om något helt annat. Jag fick det här brevet av Sveriges arbetsmarknadsminister häromdagen och det kändes bra. Nordiska vänner är en fantastisk tillgång. Trevlig helg.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Stephan writes:Företagsstöd kan göras på många sätt. Jag kritiserade i offentligheten ett tidigare system där man bl.a. gav stöd åt tillverkning av åländska nummerplåtar till bilarna. Företaget var i monopolsituation och allt såldes till Åland. Skrev att man borde stöda produktion som leder till export = drar in pengar och inte bara tar av ålänningar. Nu tycks man följa en sån princip. BRA. Sen kan det ju tyckas mycket pengar för lite anställning… men rimligen har det kringeffekter. OM man sen kan få en lönsamhet i en verksamhet som uppenbarligen blir en kapitalintensiv upplevelseindustri och som (enligt normalkvav om omsättning minst 2 ggr kapitalet) måste ha en omsättning på ca 5 miljoner på typ 8 pers i "upplevelser" är en annan sak. MEN det är företagarens sak att bedöma. Och slänger man med 80% dvs 2 miljoner själv så TROR man nog på grejen.

    Gilla

  2. steelfm skriver:

    HejJag kan inte uttala mig om detaljerna gällande "honungsstödet" i detta ögonblick eftersom det beviljades av tidigare näringsminister och jag inte har den informationen här just nu.Vad jag dock vet är att det bidraget inte är utnyttjat/utbetalt eftersom byggnaden inte kommit igång ännu. Underlaget för Smakbyn fyller EU:s kriterier för 20% stöd inom ERUF-programmet (http://www.atc.ax/start.con?iPage=34&m=48) det betyder dock att de måste finansiera ca 2miljoner euro själva för att få del av stödet. Man får alltså inte stöd förrän kostnaderna är redovisade, man får inte stöd på förhand.

    Gilla

  3. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Hej Frille jag undrar om och hur ni följer upp tidigare beviljade bidrag ,samma företag som fick 482.000 euro i bidrag beviljades tidigare i år ca 200.000 euro i bidrag för en verksamhet för förädling av Åländsk honung som skulle garantera 2 st helårsarbeten har denna verksamhet kommit igång och vilka underlag bygger ni på när det beviljas bidrag till dylika projekt som det varken finns råvara eller realistiska möjligheter att starta upp så många bisamhällen att det finns råvara 400-500st minst om det skall finnas minsta ekonomi i det och därtill importstopp på bin.Jag undrar om beslutsunderlaget var lika bristfälligt till smakbyn som åvanstående projekt.Tacksam för svar båda frågorna.Att

    Gilla

  4. anonymous skriver:

    Anonymous2 writes:Keep it up Frille, du kan inte göra alla nöjda. Och anonymous här ovan verkar inte direkt vara åländsk mästare i rimliga förväntningar.

    Gilla

  5. steelfm skriver:

    Hej Anonymous, Ledsen att säga det men jag personligen har inte givit några vallöften de senaste två valen, (förutom att jobba för att avskaffa TV-licensen) jag har hävdat att jag är en rak höger och det anser jag att jag är. Vilka fagra vallöften tänker du på? Jag har skrivit på bloggen hur jag vill se Ålands näringspolitik på sikt men som sagt den kan jag inte ändra under två veckor. Det kommer ta lite längre tid.

    Gilla

  6. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Om du behöver 2 år på dej för att svänga oljetanker är du uppe i 40.miljoner euro i utdelade bidrag med nuvarande fart på 350.000 per vecka i bidragsutdelning så vi tycks ha en mörk framtid framför oss i motsats till dina fagra vallöften.Och apropå Hillevis brev påminner det mig när jag var liten och vi lekte i sandlådan och en lekkamrat hela tiden skröt att pappa hans var direktör nu förstår jag hur stolt han måste ha känt sig.

    Gilla

  7. steelfm skriver:

    Hej Anonymous, Att svänga en oljetanker tar tid. Tidigare regeringar har byggt upp stödsystem som inte kan rivas upp över en natt. De stöd jag beviljat har i de flesta fall varit i enlighet med de EU-stödprogram som gäller eller enligt den budget som lagtinget fastställt. Den nya EU-programperiod börjar 2014 och innehållet i den skall böja jobbas med nu.Jag hoppas att du kommer se en stor förändring om några år.

    Gilla

  8. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Ja du Fredrik du tycks fortsätta i samma spår som dina föregångare för på dom här två veckorna har du redan lyckats beviljat bidrag för cirka 700.000 tusen euro så undra på att det har varit hektiskta dagar.

    Gilla

  9. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Du har gjort något bra när du retat upp Babsan. Lycka till nu både du och Eva och glöm inte att ta ledigt mellan varven å. /Milla

    Gilla

  10. steelfm skriver:

    Absolut det är hon, men hon är duktig när det kommer till att arbeta med målning, bygge, riva och röja också. Kompetent, kunnig och klok är bara en del av vad hon är. Hon är betydligt bättre (duktigare) än mig på många saker. Det måste man väl få säga 🙂

    Gilla

  11. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Kompetent, Fredrik. Kompetent, kunnig och klok. Så ska du hädanefter kalla din hustru. För det är ju det hon är!

    Gilla

  12. anonymous skriver:

    Simon.ax writes:Oj vad snällt meddelande du fått! Har ni kontakt annars eller? 🙂

    Gilla

Lämna en kommentar