Några korta kommentarer baserade på innehållet i dagens tidningar

Publicerat: 4 oktober, 2011 i Uncategorized

1. Itidens bolagsstämman önskar styrelsen hålla hemlig.
Jag fick förfrågan att sitta som ordförande för stämman men efter att Annika Orre (NyaÅland) ringde mig och frågade vad jag tyckte om att den skulle hållas bakom stängda dörrar (något iTiden inte berättade för mig när de frågade) så meddelade jag att jag inte vill ha något med den stämman att göra.

Skulle dock gissa att landskapsregeringen inte kommer gå på styrelsens linje utan idag tar beslutet att den skall vara offentlig. Jag har dock ändå meddelat att jag inte har möjlighet att närvara och Jomala får skicka någon annan representant för de 0,1% aktier Jomala representerar. Jag har annars varit på alla bolagsstämmor och oftast varit ensam om att ställa kritiska frågor. Men nu är det upp till de två stora ägarna att reda upp sin egen soppa. Jag skall på en mässa till Stockholm.

2. Socialministern vill att krogarna skall stängas tidigare.
Låt vuxna människor få bestämma själva när de vill åka hem. Eller rättare sagt, låt krogägaren få bestämma när han/hon vill stänga och åka hem. Det skall inte regeringen lägga sig i. Om krogarna tvingas stänga tidigare än vad de vill och folk fortfarande vill dricka efter stängningstid så kommer folk att fortsätta dricka hemma på efterfester istället. Och det är där det brukar spåra ur.

3. Niklas Lampis jakt på Lemlands kommunstyrelse
Jag fattar inte riktigt vad som är problemet. Kommunstyrelsen har ju meddelat att dom tänker ta ansvar i den här frågan. Finns det något annat som driver Lampi?

Godmorgon

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Ziyaretçi writes:titta på gratis filmer http://www.nordic-tv.com

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Hej alla, Sorry sent svar. Kom just hem med Rosella, som ni skriver är det personval på Åland. Tycker du att jag representerar i stort dina åsikter (allt tycker vi säkert inte lika) så är mitt tips att rösta på mig. Tror du att jag har chans att komma in skall du definitivt göra det, kommer jag in så är din röst oerhört stark. Jag brukar säga åt alla som berättar åt mig att dom skall rösta eller har förhandsrösta att jag verkligen uppskattar att dom säger det. Då vet jag vem det är jag representerar. Det är givetvis inget man måste berätta men jag uppskattar det väldigt mycket, att man berättar det på förhand. Efteråt vet vi ju facit om jag kommit in eller inte.Det viktigaste är dock att du går och röstar. Endast döda fiskar följer strömmen!Godkväll

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag håller också med ovanstående. Alla partier har en massa kufiska personer bland sina kandidater, och eftersom det är ett rent personval på Åland kan man inte taktik rösta. Tänk om man skulle rösta på en liberal istället för Karlström och så kommer Ben Haaidari in…. Fredrik är det enda alternativet för mig, tydlig, rak och orädd.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Svennebanan writes:Håller med föregående talare! Förut röstade jag på ett parti, nu går jag helt och hållet på person. Vill inte ha in massa veliga pellevantar som bara följer med strömmen och som gång på gång ändrar sina åsikter för att det för tillfället är bekvämast. Därför röstar jag på Fredrik även om obs inte i grunden är mitt parti (men ärligt så har de i år det bästa partiprogrammet, men de flesta orkar väl inte läsa utan kör enkelspårigt efter partsymbol, tyvärr)

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous2 writes:vill man rösta höger i sverige, röstar man på moderaterna. Vill man rösta vänster i sverige, röstar man på socialdemokraterna/vänstern. Samma resonemang gäller inte på åland. Jag menar, moderaterna är ju vänster i en massa frågor, och socialdemokraterna… eller för att inte tala om liberalerna, där alla har olika åsikter, vissa av dem ytterst oliberala, som t.ex. förslaget att stänga krogen tidigare… Nä, på åland är det 100% personval

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Hmmm, jag är heller inte helt övertygad om att Obs är mitt parti, men som du säger Fredrik så är det äkta personval på Åland så för mig är det inget problem. Röstar hellre in folk med bra åsikter än folk med "rätt" partisymbol, speciellt med tanke på att övriga blå partier är alldeles för flata och mesiga för mig.Så Gunnar och Anna, jag hoppas ni gör som jag och att vi får in någon/några som inte vänder kappan efter vinden 🙂 och röstar efter eget huvudet..

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Galne Gunnar writes:Jag måste hålla med Anna ovan, vore du inte obsare skulle du självklart ha min röst, men nu är det inte så självklart… Nja, jag bestämmer mig på valdagen. Ha d gött!

  Gilla

 8. steelfm skriver:

  Tjena Galne Gunnar, Hoppas du känner att jag kan representera dig de kommande fyra åren och att du lägger din röst på mig. Kom ihåg att det är personval på Åland, tror du att jag har en chans att komma in så är din röst oerhört värdefull. Säger som jag säger till Anna. Lite surt om jag är två röster ifrån att komma in… Men i den här frågan är det inte jag som bestämmer det är du.Trevlig kväll//Frille

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Johoho writes:Det är nog mera övriga medlemmar i lemlands kommunstyrelse som borde få på nöten som låter Gun-Mari stå som ansvarig trots att de var eniga i denna fråga. Fegisar.

  Gilla

 10. anonymous skriver:

  A.Mansén writes:Ang. pkt 3. Läste kanske ledaren på fel sätt (eller med "fel lupp") men jag uppfattade det nog som att Lemland vill freda områden men skicka notan för detta kalas till Landskapet. Håller därför med Lampi att det blir konstigt (om det stämmer). Min privata åsikt är den att ska Landskapet betala borde Landskapet också bestämma vad som ska fredas. Vill kommunen har fredat område ska kommunen betala markägaren osv. Ännu en anledning att skippa kommungränserna alltså ;o) En annan märklig sak är att om en markägare aktivt sköter om sitt markområde och får den "välskött" så kan myndigheterna utfärda restriktioner, här slår det verkligen snett.

  Gilla

 11. steelfm skriver:

  Hej Anna, Okej. Vi får väl hoppas att andra än du röstar in mig då…Synd om det faller på en röst :O)mvhFredrik

  Gilla

 12. anonymous skriver:

  Anna writes:Du har så rätt i så mycket. Var du inte obunden skulle du få min röst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s