Mitt föredrag om företagsamhet/entreprenörskap

Publicerat: 7 maj, 2011 i Uncategorized

Idag höll jag som sagt ett föredrag för 45 gymnasielärare om företagsamhet och entreprenörskap. Hade en timme på mig men höll på lite längre… Jag hade en plan att började med att ställa några frågor om vad entreprenörskap är för att sen prata om min företagsamhet och sen avsluta med några konkreta meningar hur jag ser på entreprenörskap, vad man bör/ska tänka på. Jag hade förberett mig noga, skrivit tio A4:sidor om vad jag tänkte säga.

Jag kom in i salen och sa Hej, lade pappret på bordet framförmig och sen började jag prata, pratade konstant i 75 minuter sen plockade jag upp mina papper igen och insåg att jag inte använt dom alls. Avslutade allt med lite frågor/kommentarer och inser att lärarna var imponerade och tyckte att det jag sagt var intressant och annorlunda. Det vart inte som jag planerade men det vart bra ändå.

Funderar faktiskt hur "egoaktigt" och "självgodaktigt" det än låter att för min egen skull renskriva mitt anförande och göra ett "mellanbokslut" över mitt arbetsliv fram tills idag. Hur det kommit sig att jag är där jag är, vilka vägskäl jag stått vid och varför saker gått som det gått. Jag är förhoppningsvis nu ungefär halvvägs i livet och jag känner mig själv, jag glömmer det mesta och gör det fort.

Tror jag skall ta och göra det.
Fast inte idag. Nu skall jag dricka en öl och käka en räkmacka.
Trevlig helg.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Jag tycker det blir intressantare/naturligare på det sättet du gjorde det. Jag gör likadant. Jag har min " röda tråd " som jag förberett mig på noga, men sen bara pratar jag på när jag väl kommit fram till white boarden.Viktigt är att ställa lite frågor så att man kan checka om åhörarna lyssnat på det man sagt..Lycka till i fortsättningenHälsningarMargaretaAmbassadör för kvinnors företagande i Blekinge

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Stefan R writes:Reflektera och skriv!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s