1640 euro för två timmar.

Publicerat: 14 mars, 2011 i Uncategorized

För några år sedan direktsände vi på Steel FM lagtingsdebatten i radio. Efter att vi sänt den kostnadsfritt under några månader skickade vi ett erbjudande till lagtingets kanslikommission där vi erbjöd dem att vi kunde fortsätta med direktsändningarna om de så önskade till självkostnadspris. Vi begärde 100€/sändningstillfälle oavsett hur lång debatten skulle vara. Behöver jag säga att det inte blev något.

Nu har dock kanslikommissionen beslutat att Åland24 ska få €1640,- för att sända debatten i två timmar idag. Det märkliga i den här kråksången är att kommissionen för ett år sedan begärde in anbud på att sända debatterna via nätet och via smedsbölesändaren. Steel FM, Åland24 och Ålands Radio lämnade in bud men det blev ingenting av det, ingen fick anbudet. Det underliga, som jag inte förstår är varför inte kanslikommissionen frågat oss andra som bjöd förra gången om att sända idag? Skulle man frågat oss kunde vi gjort det, kanske billigare eller t.om gratis!

Jag tycker dock att det "gullas" lite väl mycket med Åland24. Förutom att de fått €200.000 i produktutvecklingsbidrag av regeringen så köper nu alltså lagtinget produkter av dem ograverat utan att fråga oss andra som kan erbjuda samma sak om vi ville vara med och bjuda på detta.

Men €1640,- för två timmars sändning tycker jag är dyrt. Särskilt om det är som det står i en annons i Nyan idag att sändningen bara sker på nätet…?

Personligen anser jag att det skulle vara bättre att sända debatten via radio, då kan ålänningarna följa debatten oavsett var de är samtidigt som de kan arbeta eller göra annat. Jag anser att innehållet i vad ledamöterna säger måste vara viktigare än hur de ser ut, men det är jag det.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Var finns upphandlingsreglerna nu då???

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Så här är det i politiken, man får inte alltid som man vill.Det är bara att göra som Mark Levengood säger "Bryta ihop och gå vidare":O)

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Raija writes:Sitter inte din partikamrat Gun-Mari i kanslikommissionen;vad gjorde hon för att stoppa detta. Liberalerna motsatte sig detta o OlleErland reserverade sig i talmanskonferensen utan gehör från andra. Jag förstår din frustration!

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Understödjer Raija!!! blev oxså förvånad att Gun-Mari var en av dem som fick igenom detta.Trodde hon hade fötterna på jorden, men ack så man kan bedra sig. Jag förstår oxså Fredriks frustration. 820€ i timmen är ingen dålig timmlön…

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Såhär ligger det till.Ålands radio direktsänder mellan 13-15 på 91,3MHz (i radion alltså). Åland24 direktsänder på Internet samma tid med repris ikväll klockan 2000 via smedsböle. Ingen direktsändning i TV:n alltså.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Direktsändning från lagtingetI dag får lagtingspolitikerna fritt vädra sina åsikter om vad de vill i en allmänpolitisk debatt. Ålands radio direktsänder debatten med början klockan 13 och fram till nyheterna fem i tre i eftermiddag. I ett försök att få lite mera fart i debatten har talmanskonferensen beslutat att maximera inläggen till tre minuter, förutom partigruppernas anföranden som får vara sju minuter långa. Direktsändning från lagtinget i dag alltså, den allmänpolitiska debatten klockan 13.Publicerades 14.03.2011 kl. 07:45

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s