Triathlon-EM del2

Publicerat: 11 januari, 2011 i Uncategorized

Inte blir det bättre när man läser trafikministerns svar i dagens Ålandstidning.

Trafikminister Veroniva Thörnroos tycker inte hennes avdelning gjorde bort sig när Tammerfors snuvade Åland på triathlon-EM. Sex veckors svarstid är bra, med tanke på jul- och nyårshelgen, säger hon

Sex veckors behandling för att ta ett beslut att stänga av en väg 5 timmar? Klart det skulle gått att lösa, alla gånger det varit Streetrace på huvudvägarna har myndigheterna ställt sig negativa till genomförandet pga olika anledningar men politiska beslut har tagits ändå för att evenemangen skall kunna genomföras. Nu handlade det om 500-deltagare plus kringeffekter som sticker till Tammerfors istället. Man blir förbannad!

Däremot sätter samma regering nästan 50.000euro till konsulten Graffman för att utveckla turismen på pappret… Ärligt talat, vad har vi en Landskapsregering för om de inte vågar ta politiska beslut som gynnar hela Åland?
Som sagt, tur att det bara är 278 dagar kvar till valet, hoppas du har bla detta i åtanke när du lägger din röst i höst

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous3 writes:Jag tycker jämförelsen LR till ett företags ledning är intressant. Visst är det i aktieägarnas intresse att företaget drivs rätt. På samma sätt är det i allmänhetens intresse att regeringen driver skutan i rätt riktning. Tar företagets ledning dåliga beslut drabbar det, som du säger, kunder och anställda. Följden kan bli att chefer får sparken. Tar regeringen dåliga beslut, drabbar det "kunder och anställda" dvs allmänheten. Följden även här borde väl bli förändringar i organisationsstrukturen?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous3 writes:"-Ja, det är inte en helt okomplicerad fråga när det handlar om huvudvägar.Men du hade rätten att fatta beslut själv på stört?-Ja, men det ville jag som seriös yrkespolitiker inte göra."Hon säger alltså att hon inte kan tänka sig ta något ansvar, eftersom det inte är en helt okomplicerad fråga. Hon är minister och mycket mäktig. Hon har en hög skattefinansierad lön. Men hon kan inte ta ett beslut i en icke helt okomplicerad fråga? Jag fattar ingenting. MAN KAN INTE ARBETA SÅ SOM MINISTER!

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:rätten till egna stugan! hehe..den va bra. Håller med! det ska gå färja, helst 2, året runt till ön man har stuga. Men!! den får inga störa!rätten till sin egen mark är starkare än sexualdriften på åland. men det är enda stället i världen det är så……stänt inga av vägen inga.. jag kanske måst fram med byyylen !

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  samma Anonymous som ovan writes:Att jämföra LR med ett företag är inte riktigt rätt tycker jag… Om ett företag fattar ett beslut på två sekunder drabbar/gynnar det i stort aktieägare samt de "närmast sörjande" alltså företagets anställda och kunder. LR har ett ansvar mot varje ålänning, sura bakåtsträvare som glada visionärer. Därmed inte sagt att att 6 veckor inte är en väldigt lång tid.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det som är anmärkningsvärt är att Tammerfors gick från start till beslut för hela projektet på 3 dagar. Att skjuta från höften på en timme är också fel, men inom en vecka känns ganska rimligt för en så "liten" fråga som fem timmars avstängning. Kanske V.T och c/o skulle åka dit på studiebesök? Jag har själv varit med och hjälpt till på Sthlm maraton och då pratar vi om AVSTÄNGNING. Alla vet vilken dag, vilka klockslag och gator som gäller, så fixar det sig galant! Bara på Åland kan rätten till den egna stugan, 24h i dygnet, vara viktigare än de turister som söker sig hit och i förlängningen bidrar till vårt välstånd. Ibland känns det som om Medis skulle behöva arrangera en kurs för tjänstemän och politiker, "Grundläggande nationalekonomi, vem och vilka genererar de pengar som betalar din lön?".

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous2 writes:"Vi kan inte heller ha ett LR som skjuter från höften" hehe… Tänk om det i ett företag skulle fungera så här dvs att inget kan bestämmas på momangen, utan allt måste först diskutteras i detalj? Nä just det, för då kan företaget omöjligt vara framgångsrikt. Sen är det väl inte så komplicerat om det är huvudvägen. Då kan man ju stänga av halva vägen, så får man köra turvis som man ju brukar göra på cykeltävlingar och säkerligen triatlon. Jag tycker hela frågan känns som ett enkelt beslut, inte som något sjukligt chansartat som en minister skulle "skjuta från höften".

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det är väl en jävla tur att någon tar ett ansvar för att väga för och nackdelar mot varandra istället för att brassa på bara för att behaga en enskild näringsidkare.Vi kan inte heller ha ett LR som skjuter från höften för att nån tomte yrar om att vi skulle "få" 500.000 spänn (var kommer den siffran ifrån förresten?)Dessutom verkar det inte seriöst på en fläck att ett halvår innan start fortfarande inte veta var man ska hålla ett VM??Nej, nånting är lurt.

  Gilla

 8. steelfm skriver:

  Återigen, finns en vilja finns en väg. Jag är övertygad om att det skulle gå att lösa. Bara rakt ut spontant kanske man kunde stänga av 2/3 av vägen med koner/rep/staket och ha 1/3 öppen för akuta transporter och en person i vardera enda som släpper på/av trafik. (Om det är så att det absolut inte finns förbifartsvägar att tillgå på det aktuella stället i Eckerö.)Men ytterst är det ett politiskt beslut som jag inte anser att behöver 6 veckors beredning, särskilt inte som det var idet här fallet, en akut möjlighet. Men det är jag det.

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Jomen writes:Läste artikeln på Ålandstidningens hemsida och såg att det var huvudvägen som skulle stängas av. Är ju inte helt okomplicerat att stänga av x antal kilometer huvudväg under 5 timmar eftersom det inte finns några förbifartsvägar att tillgå i Eckerö. (Vad gäller avstäningar för streetrace och PAF Open finns det andra vägar att tillgå.) Dessutom kunde ju Hubertus v F. ha kollat upp detta i god tid innan eftersom han jobbat med att få hit evenmanget under en längre tid.

  Gilla

 10. anonymous skriver:

  så här borde det funka writes:tjänsteman: "mininstern, det har kommit en förfrågan om vi kan stänga vägen i eckerö några timmar pga triathlon-EM. Evenemanget drar in massor av pengar och ger åland massor av uppmärksamhet internationellt. Utan avstängningen blir det inget EM. Ta gärna ett beslut inom 6 veckor, annars skiter det på sig."en timme senare svara ministern, som kontinuerligt kollar mailen:"Svara omgående positivt till förfrågan, så EM;et kan börja planeras. Det blir en självfallet en massa små bekymmer, men inget som inte kan lösas. Det här ser jag till och tar ansvar för."Tydligen är det en utopi att något i vårt åländska samhälle kunde fungera på detta vis…

  Gilla

 11. steelfm skriver:

  Tjänstemännen/polisen kan inte göra så mycket annat än än att rekommendera att avslå en sådan förfrågan. Däremot kan och SKALL regeringen ta ett helhetsgrepp och ansvar samt besluta i frågor som dessa! I det här fallet fanns det ingen anledning att inte hitta en lösning.Finns viljan finns en väg, tyvärr fanns inte viljan den här gången. Beklagligt!

  Gilla

 12. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Att stänga av utfarten för PAF Open var inga problem och jag undrar hur länge det beslutet tog. Kanske trafikministern kan svara på detta?

  Gilla

 13. anonymous skriver:

  Jomen writes:Det här är ju egentligen inget beslut för en tjänsteman, utan ett politiskt beslut när man stänger av en väg för att gynna några privata näringsidkare. Trafikavdelningen ska ju se till att vägarna är farbara och underhållna (med allt vad det innebär). Att stänga av en väg (vilken väg är det som avses i detta fall, är det huvudvägen genom Eckerö?) innebär alltid nackdelar för vissa och det ska vägas mot nyttan. Men visst, 6 veckor är lång tid och man borde väl från tjänstemannahåll ha fört fram frågan till politikerna inom rimlig tid.

  Gilla

 14. anonymous skriver:

  Tommy writes:Jag tyckte det var mest sorgligt att hon lyckas:a) förklara att någonting kostat mera pengar fast honu t t r y c k l i g e n sagt att det inte skulle (Svibybron), ochb) kalla sig själv "seriös yrkespolitiker".I samma tidning dessutom.

  Gilla

 15. anonymous skriver:

  Anonymous writes:kanske dom är på jullov?

  Gilla

 16. anonymous skriver:

  Anders Holmberg writes:Jag tänkte precis samma tanke, Sex veckor, vilken tid, det verkar som trafikavdelningen dricker champagne mest hela tiden. Oj Oj.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s