På väg hem

Publicerat: 24 oktober, 2010 i Uncategorized

just nu på väg hem ifrån Sverige. Helgen har sett ut som följer. Fredagskväll i Uppsala, sen en snabb tur till Jönköping igår, körde allt vad skåpbilen höll ner för att svänga och hinna med Cinderella hem. Ville inte boka förrän jag viste om vi skulle hinna, vi hann och var tillbaka i Stockholm kl 1715, men trots all min charm och övertalningsförsök så släppte inte incheckningstanten ombord oss. Hon sa att det var fullt på bildäck och man inte fick stå i väntekö…irriterande. Viking Line ville uppenbarligen inte ha våra pengar och de struntade totalt i att vi önskade komma hem igårkväll, tråkigt tycker jag. Hyttplats fanns så hon föreslog att vi skulle lämna bilen och checka in oss i terminalen… Det lustiga i det förslaget är att man inte längre får skicka en förarlösbil på viking så hur hon tänkte förstår jag inte, men det var kanske det hon inte gjorde.
Jag kan dock slå vad om att det skulle funnits plats för oss på bildäck. Bara att inse sig besegrad av byråkratin på Viking. Istället för att spendera pengarna i spat och på restaurangen på Cinderella vart vi kvar i Stockholm vilket iochförsig inte var fel det heller. Besökte en trevlig 400-år gammal källarlokal som heter Monks i gamlastan, rekommenderar den verkligen om man gillar musslor och kolgrillat kött.

Efter att ha kört nonstop Uppsala- Jönköping- Stockholm (utan lunchpaus för att hinna till färjan) så var både Eva och jag ganska trötta så en kväll i Stockholm slutade med att vi gick till hotellet och la oss vid halv elva. Vuxenpoäng utan dess like :O)

Imorse så kom nästa överaskning, eftersom jag har en lite för hög skåpbil hittade jag inget parkeringshus som funkade igårkväll så jag parkerade bilen ute på gatan. Kände på mig att det inte var en bra idé men gjorde det ändå… Så när vi kom till bilen ser vi att bilen inte ser ut som vi lämnade den. Registerskyltarna hade blivit stulna, irriterande. Polisanmäler det både till polien hemma och i Sverige, polisen i Sverige ansåg dock att vi inte kunde köra hem bilen för utan brickor får man inte vistas på allmän väg. Så idag har jag varit lagbrytare men det står jag för. Önskade hela dagen att jag skulle blivit stoppad av en polisbil för att få argumentera med dem och se om de skulle släppt oss vidare eller krävt att vi lämnade bilen. Tyvärr kom ingen polis, beror nog på att det regnade.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Rickard writes:Eftersom jag inte är så insatt i ämnet så undrar jag vilka övriga flygbolag i Sverige som var med och bjöd om att få trafikera Stockholm – Mariehamn.

    Gilla

  2. steelfm skriver:

    Hej Rickard,Det kostar knappast mer för skattebetalarna just nu men säkert mindre för bolaget. Däremot så undrar jag om man kan byta flygoperatör mitt i en trafikpliktsperiod såsom man gjorde. Air Aland är och har aldrig varit ett flygbolag och de bolag som var med och bjöd på Stockholm-Mariehamn upphandlingen kommer knappast vara med och bjuda flera gånger för uppenbarligen gör trafikavdelningen vad dom vill istället för vad som är rätt…

    Gilla

  3. anonymous skriver:

    Richard writes:Har du någon koll på om Air Åland kostar mer för skattebetalarna idag när det ligger ute på entreprenad hos Next Jet eller om det var dyrare tidigare när Air Åland hade egna piloter anställda?

    Gilla

  4. steelfm skriver:

    Det tänker jag göra när jag får nya.

    Gilla

  5. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Skulle det funka om man popnitar fast brickorna tror du?

    Gilla

  6. steelfm skriver:

    Härligt. Alla affärsidéer uppskattas. Fler!!!!

    Gilla

  7. anonymous skriver:

    Erik writes:Jag tycker Frille borde dra igång ett flygbolag, men tanke på hans erfarenheter på området. Air Åland är ju ur ekonomisk syn inte så billig i drift. Vi behöver något annat. Go Frille!

    Gilla

  8. anonymous skriver:

    Anonymous writes:du pratade om ett bolag du ska starta. Utgående från kritiken ovan kanske det är ett rederi 🙂 klintens båt

    Gilla

  9. anonymous skriver:

    Uffe writes:Ni hade tur som hade hjulen kvar på bilen! Ni borde göra som alla andra, boka trots allt, man får ju inga påföljder om man inte anländer till avgången!

    Gilla

Lämna en kommentar