0,5 promille eller 0,2 promille

Publicerat: 28 september, 2010 i Uncategorized

Har pratat eventuell promillesänkningen idag igen. Som du säkert vet så förspråkar jag att man kan låta bli att sänka från 0,5 promille till 0,2 och istället fokusera på det verkliga problemet nämligen att göra något åt det faktum att det varje dag kör omkring grovt rattfulla personer på våra vägar. Min motion skulle givit effekt, nämligen att man skulle ta bilen av de som återkommande kör grovt rattfulla. Efter omröstning så blev det inte så, 25-5 slutade den.
Lagtinget gick inför 0,2 promille och att de som kör grovt rattfulla fortsättningsvis skall kunna göra det….

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Elvis Ahlgren writes:Ja det är väldigt märkligt att man inte vill sätta några resurser på att komma åt de verkliga problemen. Är det så att lagtingsledamöterna själva inte vill ta bussen till jobbet? Att ytterligare belasta ett system som inte fungerar är så bakvänt det kan bli. Givetvis ska ingen alkoholpåverkad sitta bakom ratten men att på det här viset låtsas bry sig genom att göra något som i praktiken betyder att man helt nonchalerar problemet är inget annat än dumt och slöseri med resurser. För vad spelar det för roll för Kalle Fyllkaja med 2 promille i blodet att vi ändrar gränsen till 0,2? Kommer han att tveka mer inför att köra berusad? Kommer det att vara större risk att han åker dit? Kommer han att ångra sig mer nästa gång han åker dit? Kommer hans offer att vara gladare?

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Polisens/akuten resurser är begränsade. Jag anser att vi inte skall sätta de begränsade resurserna på att sätta fast vanliga hederligt arbetande människor som blåser 0,21 promille dagen efter på väg till jobb. Det är det som tyvärr blir kontentan av dagens beslut. De är inte dom som utgör en fara på våra vägar, de är de som återkommande kör grovt rattfulla som är det. Faktum blir nu att när polisen gör en blåskontroll och får fast en person som blåser 0,21 promille, blir den personen ett rattfyllo och hela rättsprocessen sätts igång. Först och främst skall personen köras till akuten för att avlägga blodprov, när den personen kommer in genom dörrarna på akuten går han/hon före alla andra som sitter där för att ta akutens resurser i anspråk. Sedan kommer möjlighet finnas till överklagan och rättsprocess vilket sätter ännu mer av våra begränsade gemensamma resurser i användning. Är det inte då viktigare att vi sätter fokus på det verkliga problemet? De som återkommande kör grovt rattfulla? Det tycker jag. Med min motion att ta bilen av den som återkommande kör grovt rattfull skulle effekten synas direkt på våra vägar. Tyvärr kan jag idag konstatera att 25 personer i lagtinget röstade för att de skulle få behålla bilen och att vi istället skall fokusera på att sätta dit de som har blåser över 0,2. Tragiskt.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Tommy writes:Fast en av följderna av detta kommer ju vara att polisen med lika lite (eller ännu mindre) resurser kan ta fast fler "rattonyktra". Så i efterhand kommer man kunna säga att polisens övervakning blivit bättre. Lite som att trolla med statistik…

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Uffe writes:Meningslös debatt! Så länge man inte förmår övervaka 2 promille, på grund av "bristande resurser, och upplöser trafikgruppen, så är en sänkning till 0,2 fjompig!

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Trodde det var 29….:O)

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous Alkoholic writes:För mig skulle de gärna få ta bilen på alla som åker fast, även de som blåser 0,2 och uppåt. Hur är det med juridiken, är det ok att lagstifta om det?

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Hasse writes:Det var 25 ledamöter som kan räkna bort min röst nästa år det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s