Posten på Ålands senaste utspel

Publicerat: 1 december, 2009 i Uncategorized

I dagstidningarna senaste veckan marknadsför posten produkter ifrån företag utanför Åland. Alltså det företag på Åland som skördar de största fördelarna med skattegränsen medverkar till att slå undan benen på lokala företag som har betydligt dyrare omkostnader jämfört med omkringliggande företag pga av den samma.

Jag anser att så länge som samhället är huvudägare till ett affärsverk så kan ägarna påverka bolagets inriktning, särskilt när man har en politisk tillsatt styrelse. Om man inte skall ta övriga näringslivet i beaktande utan bara maximera sin vinst så finns det många verksamheter posten kunde börja med. Varför inte sätta en taxiskylt på taket på postbilarna och utöva taxiverksamhet när man ändå är ut och kör post, kanske öppna en McDonalds eftersom posten personal ändå behöver äta, inköpa grävmaskiner och bjuda på grävmaskinsentreprenader eftersom lastbilschaufförer ofta kan köra grävmaskin också, köpa upp några lokala företag som exporterar produkter, man kan ju leverera saker härifrån samtidigt som man kör saker hit och sålunda behöver man inte räkna med kostnaderna för borttransporten, kostnaden för bilen finns ju ändå och den som köper produkter hit får betala vad det kostar…kan fortsätt hur länge som helst.

Kontentan är att samhället i princip inte skall bedriva näringsverksamhet, samhället skall ge förutsättningar så att företag kan existera på Åland. Skall samhället bedriva näringsverksamhet iform av affärsverk bör dom göra det med en helhetssyn för vad som är bäst för samhället i stort, inte bara göra det som driver upp omsättningen och med det bonusarna för ledningen.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hej allaTack för kommentarerna.MvhFrille

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:tack. men man får gigantiskt mycket skit när man säger det! tillskyndarna lutar sig mot att:köpmännen är lata och gnälligahar för lite öppetär för dyraär gnälliga och latainte har någon servicedessutom gnäller dom…sen när en sak, köpt på postorder går sönder. då förväntar man sig att företaget lokalt, skall åtgärda problemet, snabbt, gratis och utan gnäll och med en uns tacksamhet att få hjälpa till och vara lite glad för det och inte gnälla.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Karin writes:Bra inlägg Frille!Nu kanske du snart skall önska dig både hjälm och skyddsväst till julklapp:).

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:P som P, Posten och Paffen. Samma typer i ledningen. Pengarna bort och far åt h….e!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s