Åke Uppgård – Bumperskungen

Publicerat: 1 augusti, 2007 i Uncategorized

Polisen har nu gjort en verkligen grundlig utredning över Åke Uppgårds upptåg där han målade "saa***s bumpers" på Ålandsvägen. Utredningen är gediget gjord och mycket av polisens resurser har använts till detta (finns det inte större brott att utreda och lägga energin på, kan man ju undra…).
Domen föll igår och han skall ersätta 90 euro till Mariehamns stad samt betala 240 euro i böter. Jag tycker det är ett billigt pris för att slippa bumpers:arna på Ålandsvägen men jag tycker inte att Åke skall behöva betala allt själv eftersom vi är många som är irriterade på dem. Jag funderar på att ha en insamling via sms i radion så att alla som vill bidra och visa sitt stöd kan skicka ett sms och på så sätt bidra med 1,29/sms och hjälpa Åke med hans böter. Vad tycker du?

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hej Anonym,Jag har en bekant i Sverige som tog en tjuv på bar gäning när han slog sönder min bekantas bil och höll på stjäla allt i den. Bilen var min kompis ögonsten och han vart flyförbannad, han sprang fram till tjuven, knuffade omkull honom och sen satte sig på honom. Han hotade tjuven med ett av tjuvens egna inbrottsverktyg och sa att han skulle ligga stilla. Därefter ropade han efter polis och höll fast killen tills polisen kom. Detta resulterade i att polisen tog fast kompisen min, anhöll och burade in honom för misshandel och hot, eftersom han hotade honom med ett "vapen".Det här fallet vart ganska uppmärksammat i Sverige och många personer ville bidra till hans böter, det han gjorde var fel men de som ville hjälpa kompisen min med hans böter, gjorde dom fel eller visade dom sitt missnöje med domen? Det Åke gjorde var fel, det erkänner han och det tycker jag med, däremot så hade han en poäng i sin "bumpers-attack". Angående Åkes och mina "goda kontakter" så vill jag säga att jag inte känner Åke, jag har pratat med honom om detta fall men det är enda gången vi träffats. Så om det räknas som goda kontakter så är det iallfall lätt att få det med mig :O)Jag tycker du gör rätt i din uppfostring av dina barn, man skall betala sina egna böter och stå för det man gjort, det tycker jag Åke gjort också, sen att det finns politiker och radiostationsägare som engagerar sig i ett fall bidrar iallafall till en debatt och diskussion och det är väl bra.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  . writes:

  Det är visst av intresse, jag tycker att det ska bli speciellt intressant att se hur många som håller med och är villiga att betala för Åke's "misstag".Anser man att något är fel, handfast protesterar och sedan villigt tar konsekvenserna av sitt handlande skulle jag mer se det som civil olydnad för att stå upp för sina principer än direkt brottsligt handlande.Eftersom jag skulle kunna tänka mig göra samma sak är det väl ändå bättre att jag är med och betalar Åke's böter och på så sätt uttrycker mitt missnöje än att jag far och målar bumbers själv. Av denna enkla anledning håller inte argumentet om "egen börs" ovan.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag gillar inte heller bumpers, vill bara säga det.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonym writes:

  Jag gillar heller inte bumprars.Men för den skull skulle jag aldrig bidra till böterna för Åkes del.Jag är inte med i SMS grejen tack och lov har jag också Sonera som inte Steel Fm fått samarbete med.jag försöker lära mina ungar att gör man någon skada får man betala vackert ur egen börs.Detta visa absolut ungarna att nej så behöver man inte göra om man skaffar sig goda kontakter tydligen.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Nä, det är inte intressant. Men däremot är det märkligt att du som stiftar lagar supportrar att man inte skall följa dom.

  Gilla

 6. steelfm skriver:

  Det kan man tycka och då skall du inte heller skicka in ett sms ifall jag drar igång kampanjen imorgon. Lite intressant är det dock.

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonym writes:

  Gör man nåt dumt ska man stå för det anser jag.Ur egen börs.Intressant att veta hur er teori är i den saken nu.

  Gilla

 8. steelfm skriver:

  Jag har varit i kontakt med Åke och jag tror det är ett ganska kul sätt att för den som vill vara med och hjälpa honom göra det, politiker eller inte. Den som skickar in ett sms kan vi garanterar att få vara anonym. Blir det fler som sms:ar än vad böterna kostar skickar vi dom pengarna till något välgörande ändamål, trafikskadefond eller nåt. Har inte bestämt mig ännu men funderar vidare på det, lyssna på Steelfm så får du veta mer :O)

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Anonymous writes:de var väl flera politiker som erbjudit sig….vem ska göra detta nu då ? är du den som han valt ut till att göra det ?

  Gilla

 10. anonymous skriver:

  Anonymous writes:

  Delar din tanke och skulle se det som en bra idé. För de finns nog som du säger, fler med oss som skulle kunna bidra med en liten slant. Skulle vara kul om man fick nån statestik över hur många mess som kom in sen också.. Sen vill jag berömma din sida och dess innehåll, ska bli intressant å följa med under hösten. Tack.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s