Fy tusan vad dagarna går snabbt

Publicerat: 8 november, 2006 i Uncategorized

Som min dag såg ut sist så ser dagarna ut hela tiden nu, imorse möte kl 0800, 0900, 1130, 1300 och däremellan försöka få något klokt gjort, såsom sända radio mellan 11-15, skicka offerter, beställa raketer, svara på mail osvosv. Det roliga är att jag trivs med det.
I Lagtinget idag så höll jag ett annförande om trafikfrågor och jag förklarade varför jag var emot handsfree-lagen, alltså att man inte skall få prata i mobiltelefon och hålla telefonen i handen. Däremot får du sms:a, prata i handsfree, äta glass, sköta barn, byta Cd-skiva, programmera navigatorn etc…etc Men alltså inte prata i mobilen om du håller den i handen.

Jag är emot en massa onödig lagstiftning som leder till mer lagstiftning, för om vi går inför detta så måste vi givetvis förbjuda allt annat också som kan vara farligt att göra när man kör bil. Var slutar det då? Hänger du med hur jag resonerar?

Sen vill man införa tvång att använda cykelhjälm också, det var jag också emot. Sluta stifta lagar över hur vi ska leva vårt liv, informera istället, berätta att det är dumt att cykla utan hjälm, men förbjud det inte i lag. Vad blir då nästa steg, förbjudet att cykla när det är halt utan dubbdäck, förbjudet att gå utan godkända skor, förbjudet att springa utan skydd för knäna.
Ge tillbaka makten över den personliga friheten till individen, jag tror att jag vet bättre vad som är bra för mig och min familj än vad lagstiftarn vet. Jag vågar vägra cykelhlälm, däremot anser jag att om jag får barn skall det barnet ha! Undrar du hur jag resonerar nu, jag återkommer om det en annan dag nu skall jag betala lite räkningar och se till att jag inte har kontot övertrasserat för jag skall träffa banken imorgon klockan 0900 och eventuellt fråga om mer lån, då kan man inte ligga minus på kontot :O) Före det skall jag besikta en bil 0815 så jag måste leta upp alla papper för det också, så vi hörs imorgon, hejsvejs och godnatt!

Ps. Eva lagade en fantastisk pepparbiff ikväll, hon är grym på mat! Jag har det oförskämt bra, hon skämmer bort mig. Tack för allt du gör Eva

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Hej igen, Det är sant men en orienterare har inte så mycket skydd, skall vi förbjuda orientering för folk har dött i det? Jag förstår vad du menar och jag är absolut inte emot cykelhjälmar, tvärtom jag tycker det är jäätebra. Men det är en skillnad i att tycka det och att lagstifta om det. Jag sa i lagtinget att jag tyckte Landskapsregeringen skulle köra en informationskampanj att använda eller kanske tom. subventionera cykelhjälmar, men att lagstifta om hur vanliga människor skall "klä" sig tycker jag är fel. Vuxna människor måste få ta ett eget ansvar över sitt liv, det tycker jag. MvhFrille.com

    Gilla

  2. Tiger1 skriver:

    Inte foerbjuda…. Jag aer oxo emot foerbud, MEN en fotbollsspelare har knae skydd, pungskydd etc och en hockey spelare aer ju skyddad fraan topp till taa…. daa kanske inte en cykel hjaelm aer saa illa, eller?Antar att det aer fler cyklister aen hockey spelare paa Aaland som skattebetalarna faar betala foer om/naer dom raakar illa ut….

    Gilla

  3. anonymous skriver:

    Frille writes:Då borde vi också förbjuda all sport såsom fotboll, ishockey, och orientering. Där dör folk också men framförallt sker otroligt mycket skador som vi skattebetalare får betala, eller hur? Ska vi förbjuda allt som är farligt?

    Gilla

  4. anonymous skriver:

    Tiger writes:Saa laenge skattebetalarna betalar foer sjukvaarden foer folk som slaar halvt ihjael sig naer dom cyklar ner i diket, saa aer en lag foer hjaelm inte saa dum, eller?

    Gilla

Lämna en kommentar